15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Varme system diagrammer

varmesystem diagram For at oppvarming i hjemmet ditt bare skal gi varme og komfort, og ikke skape ubehag og problemer, er det nødvendig å velge riktig installasjonsopplegg. Det er flere varmesystemer:

  • tyngdekraften;
  • ettrørs system – “Leningrad”;
  • samler – bjelke;
  • blindvei;
  • “Ri”.

Det mest vanlige og praktiske er “turen” for store hus eller en blindvei for hus opptil 200 m2.

Gravitasjonsflytskjema

Tyngdekraftsoppvarming er bare installert i en- eller to-etasjes hus med loft hvor en ekspansjonstank kan plasseres. Det anbefales ikke å bruke det i treetasjes bygninger på grunn av ulempen og kompleksiteten ved installasjonen. Det vil koste 2-3 ganger mer enn en pumpestasjon.

“Leningradka”

Ettrørs system – “Leningradka” er installert i store industrilokaler, det er ulønnsomt og problematisk å installere det i et hus. Med et slikt opplegg er forskjellen mellom temperaturene til kjølevæsken i tilførselen og “retur” omtrent 20 ° C. Væsken i varmesystemet avkjøles raskt. Det er nødvendig å øke størrelsen på radiatorene i kjølevæskens bevegelsesretning for å kompensere for varmetap.

Bjelkeopplegg

Samleren eller strålekretsen består av en kollektor, hvorfra rør til radiatorer strekker seg inn i alle rom. Fordelen med denne ordningen er fraværet av gulvforbindelser. Det er bedre å plassere samleren symmetrisk i forhold til radiatorene, i midten av huset. Ellers er det nødvendig å balansere dette systemet ved å installere en kraftigere pumpe og justere kjølevæsketilførselen til radiatorene. En annen ulempe er at det må legges rør på tvers av lokalene..

Bestått ordning

I et forbipasseringsskjema for varmesystemet er summen av lengdene på alle rør levert til hver radiator:

∑ (Pn + På) = Konst,

hvor Pn er lengden på strømmen fra kjelen til den n-th radiatoren, On er lengden på returen fra kjelen til den n-th radiatoren.

Det er ikke nødvendig å kunstig øke systemhydraulikken. Ulempen er at rørledningen må være tykkere, du må bruke beslag med større diameter enn med kollektorkretsen til varmesystemet. Følgelig fører dette til en økning i kostnadene for systemet.

Dood end -opplegg

Skulder- eller blindvei-opplegget er bra når huset er lite, med et areal på opptil 200 m2, og det er mulig å lage “skuldrene” av samme lengde eller med omtrent samme belastning på radiatorene.

Fordelen med en blindvei og en “haiketur” er bruken av færre rør og muligheten til å legge rør rundt omkretsen av huset.

Nekt “drift” og “Leningrad”, da disse ordningene vil medføre ekstra kostnader. Bruk en blindvei eller forbipasserende ordning for varmesystemet.

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo