15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper av jordskokk

nyttige egenskaper av jordskokk Jordskokk er en veldig sunn grønnsak. Røttene til denne planten spises i Japan. Jordskokk inntar en spesiell plass i kjøkkenet i asiatiske land. I India og Kina regnes røttene som en medisin, de brukes til behandling av forkjølelse..

Nyttige egenskaper til jordskokkrotfrukter

Jordskokk inneholder en stor mengde jern og karoten. Disse stoffene styrker den generelle tilstanden til det menneskelige immunsystemet. Karoten har også en positiv effekt på linsen i øyebollet og forbedrer synet..

Jordskokk inneholder en stor mengde sukker, men det kan konsumeres av personer med diabetes.

I Storbritannia brukes jordskokkrøtter i behandlingen av denne sykdommen. Når knoller spises rå, produserer kroppen naturlige insulinerstatninger.

Britiske forskere har bevist at hvis du spiser 250 g rotgrønnsaker daglig, blir blodsukkeret normalisert. Derfor stopper utviklingen av diabetes mellitus..

I tillegg inneholder jordskokkrøtter pektin. Dette stoffet lar deg binde og fjerne giftstoffer og skadelige stoffer fra kroppen. Fordøyelsen av rotgrønnsaker skjer i tykktarmen. Det er her tungmetaller akkumuleres, noe som akselererer aldringsprosessen..

På grunn av tilstedeværelsen av pektin i sammensetningen av jordpæren, brukes det som sorbenter. Hvis du bruker knoller med mild forgiftning, vil kvalme gå over på 15-20 minutter.

Bare jordskokk har en nyttig egenskap for å binde tungmetaller og fjerne dem fra kroppen..

Nyttige egenskaper av jordskokkblader og blomster

Ikke bare rotavlinger, men også blader og jordskokkblomster har en positiv effekt på menneskekroppen. Blader brukes til å lage:

  • te;
  • avkok for å ta bad;
  • leddsmerter salver.

En drink laget av jordskokkblader reduserer blodtrykket, så den bør inntas av hypertensive pasienter. Jordskokkblad te har en beroligende effekt og hjelper også mot hodepine.

Bad med denne buljongen er et godt middel for leddsmerter. De beroligende stoffene i bladene virker beroligende på nerveendene, så smertene i ledd og muskler forsvinner.

Jordskokkblomster inneholder en stor mengde vitamin C, så te med tilsetning brukes til å styrke immunsystemet. Når det gjelder deres gunstige egenskaper, kan de sammenlignes med echinacea..

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo