15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Naturlig jordbruk. Tre grupper siderater

grønn gjødsel på sommerhuset deres I naturlig jordbruk brukes den eneste måten å strukturere jorda på – såing av grønn gjødsel i hagen. Disse plantene beriker jorden med sporstoffer som øker fruktbarheten. Siderata er delt inn i tre grupper:

  • korsblomstplanter;
  • belgfrukter;
  • kornplanter.

Hver for seg skilles bokhvete og phacelia..

Alle disse plantene akkumulerer mineraler i jorda, noe som er gunstig for en bestemt type dyrkede planter. For eksempel beriker sennep og andre korsblomstplanter jorden med fosfor. Bønner, erter eller andre belgfrukter med nitrogen og frokostblandinger som havre med kalium.

Når du sår grønn gjødsel, må du huske på at hver gruppe er egnet for dyrking av visse avlinger. Etter sennep kan andre korsblomstplanter ikke plantes i hagen: reddiker, kål, og det er heller ikke tilrådelig å så tomater.

Valg av egnet grønn gjødsel

Ved såing av siderater gjelder regelen for vekstskifte også: hvis siderater fra korsblomstergruppen ble plantet i hagen, kan ikke andre korsblomstplanter plantes. Etter cruciferous siderates er det bedre å plante solanaceous avlinger, for eksempel poteter, i hagen. Belgfrukter er de beste forløperne for alle dyrkede planter, de beriker jorda med nitrogen. Grønn gjødsel fra korngruppen løsner og strukturerer jorden godt, siden rotsystemet utvikler seg til en dybde på 3 m, derfor er grønn gjødsel fra korn godt egnet for fuktighetselskende avlinger.

Såtid for grønn gjødsel

Siderata kan sås hele sesongen. Den beste tiden for såing av grønn gjødsel er høst. Etter høstplantingen må de klippes og legges inn i jorden før vinteren. Rotsystemet til grønn gjødsel vil råtne, og til våren vil jorda være godt strukturert.

Når du planter grønn gjødsel om høsten, bruk en blanding fra alle grupper, neste vår vil jorden bli beriket med alle nødvendige sporelementer for vekst og utvikling av dyrkede planter. Om sommeren, i perioden med aktiv vekst, trenger planter en stor mengde nitrogen, så belgfrukter plantes på hagesengen. I blomstringsperioden og dannelsen av eggstokken blir det sådd sennep eller rug på hagesengen..

Phacelia tilhører familien av gimbalplanter. Det er ingen dyrkede planter fra denne familien i hagen vår, så denne grønne gjødselen er en god forgjenger for alle avlinger, inkludert belgfrukter..

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo