15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal man grave opp tulipanløk for å opprettholde en vakker blomstring

når du skal grave tulipanløkene En sofistikert tulipan er en av vårens første varsler. Blomsterbedene er dekket med et luksuriøst skarlagent lerret takket være disse blomsterplantene. For å få store blomster i ytelsen hvert år, må du vite når du skal grave opp tulipanløker, bevare dem ordentlig og plante dem i tide. Noen hevder at dette ikke er nødvendig. Imidlertid antyder blomstens natur noe annet..

Se også artikkelen: når du skal grave tulipaner etter blomstring?

Tulipanbiologi

Naturtypen til familien Liliaceae er fjellområder. Under påvirkning av regnskyll skylles jorda gradvis bort fra bakkene. På grunn av dette naturlige fenomenet begynner planten å dype seg og utvise enorme massive piler. Denne funksjonen har blitt bevart i dem på genetisk nivå. Hvis de ikke graves opp i tide, vil pæren trenge så dypt ned i jorden at kulturen ikke vil kunne motta tilstrekkelig mengde næringsstoffer..

På grunn av det faktum at den underjordiske delen av blomsten blir dypere, kan den ikke bli funnet i hagen. Ved å grave opp tomten kan gartneren hogge opp alle løkene, og ingenting vil spire i forhagen.

Den andre grunnen er ikke mindre viktig. For full modning av kulturen kreves tilstrekkelig høy temperatur: + 25 ° C. I midtbanen tidlig på våren observeres ikke denne luksusen. På grunn av denne blomstringen blir elendig og kjedelig.

Når skal jeg grave opp tulipanløg

Når er den beste tiden å grave opp tulipaner? Det er umulig å si entydig. Imidlertid hevder mange gartnere at juli er den beste tiden. Likevel er Russland et stort land, og selv med brokete klimatiske forhold. Jordens sammensetning, temperatursvingninger, så vel som mengden nedbør er forskjellig i hver region. Derfor, i denne saken, trenger dyrkeren observasjon..

Det er flere tegn som indikerer at høsttiden nærmer seg:

  • bladene begynner å bli gule og tørre;
  • stammen er fortsatt tett, kjøttfull;
  • skalaer får en brun fargetone og flager av i deler.

Det er viktig å ikke gå glipp av dette øyeblikket. Hvis du henger, vil stilken rett og slett falle av. Da blir det vanskelig å finne frukten i bakken. For å nøye velge dem fra hagen, bruker sommerboere en høyde. Gravingen utføres 10 cm fra busken. Ved savn berøres 1-2 kopier. Men med en spade kan du umiddelbart hogge opptil 4-5 hoder.

For enkelhets skyld å samle pærer, praktiserer mange mennesker å plante dem i et blomsterbed i trekasser. Da er de lettere å grave opp og samle..

Etter det skilles skuddet med blader fra frukten. Rist av bakken og send den under kalesjen for å tørke (uten direkte sollys). Etter 15-20 dager fjernes restene av røttene, om nødvendig sorteres prøvene. Det fremtidige plantematerialet lagres på loftet, der det er varmt og tørt. Når våren kommer, plantes tulipanløker i bakken..

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă