15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi forplanter guzmania av barn: når og hvordan du gjør det riktig

reproduksjon av guzmania av barn Blomsterdyrkere som driver med dyrking av guzmania er godt klar over en av deres funksjoner som skiller disse plantene fra andre blomster: i en tid da sistnevnte vanligvis blomstrer årlig, blomstrer guzmania bare en gang. Imidlertid er dette nøyaktig tilfellet når fremveksten av en ny generasjon går foran moderplanten..

Med andre ord, på slutten av blomstringen begynner unge babyskudd å danne seg på guzmaniaen, og den voksne busken dør gradvis av. Det er denne metoden for avl av guzmania som er dominerende. Den lar deg få flere allerede dannede planter med sitt eget rotsystem i stedet for en blomst. Hvordan og når du kan skille dem for “selvstendig liv”, og snakke.

Når skal babyene skilles?

Guzmania -babyer vokser ganske raskt. Vanligvis, innen fire måneder etter blomstring av moderplanten, når babyen nesten halvparten av størrelsen og er ganske klar for separasjon..

Hovedbetingelsen for separasjon av Guzman -barn er at de har sterke røtter. Hvis babyene i løpet av denne tiden ennå ikke har vokst en god rot, er det bedre å vente litt lenger, ellers vil de ikke overleve transplantasjonen.

Hvordan skille?

Når barna er gamle nok, bør du ta dem ut av gryten sammen med den gamle busken. Bruk en pinne til å riste jorda lett fra røttene for å gjøre det lettere å skille. Finn deretter stedet der babyen er festet til forelder og skjær den forsiktig med en skarp kniv. Den videre prosedyren kan allerede utføres med hendene, koble fra den unge busken.

Det er nødvendig å undersøke barna nøye – røttene vokser kanskje ikke i det hele tatt samtidig. Hvis noen prosesser ikke har dem eller røttene er for små, er det for tidlig å skille en slik baby..

Hvilken jord å plante?

For barn er et underlag egnet der voksen guzmania også vokser, nemlig fra furubark. For å forberede det trenger du:

  • hell barken i en gammel panne og steriliser i 30 minutter for å desinfisere den;
  • sil barken og skyll med kaldt vann;
  • la avkjøle.

Hvis det fanges for store barkstykker, skal de først hakkes med en kniv eller beskjærer..

Det gjenstår å helle den steriliserte og avkjølte barken på bunnen av en liten blomsterpotte, sette den separerte babyen i midten og legge til underlaget, og gi den en stabil posisjon. Det er nødvendig med et dreneringshull i potten.

Trinn-for-trinn videoinstruksjoner for transplantasjon av barn i Guzmania

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă