15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vokser hjemme Kalanchoe livets tre

Kalanchoe blomst Kalanchoe er ikke bare en veldig vakker, men også ekstremt nyttig plante. Blomsten har mer enn 200 arter, der den helbredende effekten uttrykkes i varierende grad: noen varianter er verdsatt for dekorativitet og rikelig blomstring, mens andre ikke er så attraktive utad, men de har unike evner i behandlingen av forskjellige sykdommer.

Selve planten tilhører Tolstyankov -familien og betyr i oversettelse “tykk”. Bladplatene til blomsten har en fortykket struktur, de er elastiske, saftige og fylt med væske, det vil si medisinsk juice. Takket være dette kalles blomsten også Livets tre. Uansett hva slags Kalanchoe en blomst representerer, er de grunnleggende prinsippene for å vokse og ta vare på en plante for dem nesten de samme..

Hvordan ta vare på Kalanchoe?

For en aktiv utvikling av blomsten er det nødvendig å gi komfortable forhold:

  1. Belysning. Kalanchoe føles best i diffust lys. Brune flekker (brannskader) vises på bladene fra direkte sollys. Men blomstrende varianter om vinteren, tvert imot, bør plasseres nærmere lyset eller gi dem ekstra belysning slik at bladene ikke mister sin rike farge..
  2. Temperatur. Absolutt upretensiøs Kalanchoe kan lett tåle et kort opphold ute på varme sommerdager. I tillegg kan blomsterpotten allerede plasseres på balkongen når temperaturen varmes opp til 10 grader Celsius. Men fortsatt er den anbefalte temperaturen for å dyrke Kalanchoe fra 12 til 25 grader.
  3. Vanning. Som enhver saftig har blomsten vannreserver i saftige blader, så den krever ikke hyppig vanning. Det er ganske enkelt nødvendig å ikke la jorden tørke helt ut, men planten vil ikke overleve et overskudd av fuktighet og stillestående vann. Dette er spesielt viktig om vinteren, så bør vanningen reduseres til en gang annenhver uke..
  4. Luftfuktighet og sprøyting. Rom med høy luftfuktighet bør unngås. Av samme grunn trenger Kalanchoe ikke hyppig sprøyting. Noen ganger kan du vaske av støvet fra bladene, men det er bedre å tørke dem med en fuktig svamp..
  5. Topp dressing. Blomstrende plantearter må mates en gang i måneden med spesiell kompleks gjødsel, resten av variantene – med gjødsel for sukkulenter. Om vinteren trenger Kalanchoe ikke fôring.

For å danne en vakker busk, anbefales det å klype blomsten i begynnelsen av sommeren og fjerne 2/3 av lengden på voksenskuddet.

Kalanchoe -arter som dyrkes hjemme

På vinduskarmen finner du oftest følgende plantesorter:

  1. Kalanchoe Degremona (levende tre). Dekorativ og løvfældende blomstertype. Den har en rett stilk, som det er trekantede langstrakte blader med en takket kant. Et karakteristisk trekk ved sorten er dannelsen av datterblader med røtter mellom feddene på bladplaten. De planter og formerer seg.
  2. Kalanchoe Blossfeld. En lav, kompakt busk med avrundede blader. Blomstrer voldsomt, blomsterstanden kan være enkel eller dobbel, malt i forskjellige farger.

Kalanchoe care – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă