15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Møt hagen bevingede euonymus

bevingede euonymus i hagen En av de mest interessante og veldig vakre varianter av euonymus er bevinget euonymus. Den spredte frodige busken brukes i landskapsarbeid for sitt elegante dekorative utseende. Om høsten kan en knallrød spindeltrærbuske i form av en ball være gunstig sammenlignet med bakgrunnen til de grønn-gule løvfulle motstykkene.

Funksjoner av sorten

Den bevingede euonymus fikk navnet sitt på grunn av den spesielle strukturen til skuddene. Hvis du kutter grenen på langs, kan du tydelig se at den har fire kanter, og barken langs kantene danner en slags vinger. Skuddene på busken er glatte og grønne. Når den vokser i en hage, overstiger buskens høyde vanligvis ikke 2 m, selv om det også er høye varianter. Under naturlige forhold når busken 4 m eller mer. Den vokser veldig sakte, men i lang tid (ca. 100 år).

I motsetning til andre typer vingede euonymus -grener, har de evnen til å krype langs bakken og slå seg selv.

Røttene til spindeltreet er overfladiske, men det er mange av dem. Buskens runde krone er dekket med små, spisse på begge sider, blader. Lengden er ikke mer enn 7 cm, og bredden er bare 1 til 3 cm. Bladplaten har en tett struktur og et glanset belegg. Fram til begynnelsen av høsten har busken en grønn farge, og blir deretter til en dyp rød farge.

For at det bevingede euonymus -løvet skal få lyse nyanser, må det plantes på solsiden av stedet, ellers vil fargen falme.

På midten av våren er busken dekket med små gule blomster, hvorfra små frukter dannes på slutten av blomstringen – bokser flatet på fire sider. På et tidlig stadium er de grønne i fargen, og når de er helt modne, blir de rødbrune. Frøene selv kan enten være røde eller oransje..

Les også en artikkel om europeisk euonymus!

Varianter av varianter

Den bevingede euonymus har også flere typer. Blant dem er det verdt å merke seg:

  1. Euonymus Fireball. Høy busk med en bred spredningskrone. Har økt motstand mot sykdommer og lave temperaturer.
  2. Euonymus Compactus. Den er forskjellig i beskjedne dimensjoner i høyden (ikke mer enn 1 m), men grenene går til sidene med 2 eller flere meter. Unge skudd er hvite, og med alderen blir treet svart.
  3. Euonymus Chicago Fire. Middels stor busk 1,5 m i høyden med en tett krone og horisontale grener.
  4. Euonymus Macrophilis. I motsetning til andre arter har den lange blader..

Vinget spindeltre – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă