15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dyrking av salat

en hageseng med salat av forskjellige varianter Å dyrke en salat i hagen din er veldig enkelt. Den slår godt rot i lett fruktbar jord med tilsetning av råtnet kumøkk. Salaten er upretensiøs når det gjelder å holde forholdene og kan til og med vokse i en hage med andre grønnsaker. Denne kulturen spirer veldig raskt, du kan høste salat innen to til tre uker etter at du har plantet frøene..

Salatblader tåler lave temperaturer og korte frost, slik at du kan plante salat i hagen fra de første dagene i mai, og for å nyte de friske bladene til denne planten gjennom hele sesongen, plantes salatfrø gjennom sesongen med intervaller på to uker.

Nyttige egenskaper til salat

Salat er en veldig utbredt kultur i verden. For eksempel vokser det i Frankrike 7 kg salat per innbygger årlig, og i Amerika – 16 kg. Denne planten spises i så store mengder på grunn av dens gunstige egenskaper. Salatbladene inneholder en stor mengde vitaminer, de inneholder organiske syrer som har en gunstig effekt på det menneskelige nervesystemet. Grønne blader forbedrer fordøyelsen. På grunn av det lave kaloriinnholdet, er de inkludert i forskjellige diett for vekttap. 100 g av dette produktet inneholder bare 12 kcal.

Frø og jordforberedelse

For å øke spiringen av frø må de behandles med en litt rosa løsning av kaliumpermanganat. Frøene dynkes i oppløsning i 10-15 minutter, og tørkes deretter godt. Salaten er deretter klar til såing i furer. De beste forløperne for salat er courgetter, gresskar eller poteter, som du har brukt mye organisk materiale på. Hvis det ikke er en slik seng på nettstedet ditt, må du på høsten legge en fjerdedel bøtte mullein og en halvliter boks med aske til 1 m2 planteområde. Etter befruktning graves jorden opp og godt vannes, og om våren løsner de og planter en salat.

Såing av salat

Salatfrø er veldig små, så av hensyn til såing blandes de med elvesand. Salat blir sådd i furer til en dybde på ikke mer enn 1 cm. Umiddelbart før såing blir kuhumus introdusert i sporet, og jorden løsnes.

Salaten må tynnes, hvis denne prosedyren ikke utføres, blir bladene små. Tynning av plantene gjør at sollys kan nå salaten og forbedrer luftsirkulasjonen.

Etter at de første skuddene av salat dukker opp, vannes bakken med varmt vann. Salat er en fuktighetselskende kultur, så jorden bør ikke få tørke ut.

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă