15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi vokser euonymus i rommet – hemmelighetene til riktig omsorg

innendørs euonymus Evergreen arter av euonymus, som er kompakte i størrelse, brukes oftest som innendørs planter. De har et veldig vakkert dekorativt utseende og er ikke lunefulle i omsorgen..

Se også artikkelen: winged euonymus compactus!

Populære typer innendørs euonymus

Under innendørs forhold føles den japanske euonymus bra. Det er en ganske høy busk, som når opptil 1,5 m i høyden, med spraglede grønne blader. Blomstrer i små blomsterstander, farget gult med en liten grønn fargetone.

I tillegg vokser slike euonymus som ampelblomster i et rom:

  1. Microfillus. Den har grener opp til 50 cm lange, fargen på bladene er gulgrønn, blomsterstandene er hvite.
  2. Dverg. Lengden på grenene kan være opptil 1 m, fargen på bladene er lysegrønn. Knytter små rosa eller gule frukter etter blomstring.

Betingelser for å holde euonymus innendørs

For å forhindre at plantene feller bladene sine, er det bedre for euonymus å ta et kjølig rom. Dette er spesielt viktig i oppvarmingssesongen – om vinteren bør maksimal temperatur i rommet ikke være høyere enn 12 grader Celsius..

Om sommeren kan busker tas utenfor..

Omsorgsregler

Når du dyrker euonymus som innendørs planter, må du passe godt på dem. Dette er tilfellet når overbeskyttelse kan ødelegge selv den mest vedvarende blomsten. Først og fremst gjelder det vanning. Euonymus liker ikke stillestående fuktighet, så den bør vannes først etter at jorden tørker ut. Men sprøyting av euonymus er veldig glad i, så de kan gjøres ofte.

For at vannet ikke skal stagnere i potten, er det viktig å legge god drenering på bunnen..

Fra våren kan planter mates med komplekse preparater for dekorative løvblomster, men ikke oftere enn en gang annenhver uke. Ved slutten av høsten stoppes fôringen.

Om våren bør du også kutte toppen av skuddene på busken – dette vil bidra til å gi den en fin form og la deg lage en frodig krone. De nye kvistene som vokser frem, må på sin side bli klemt.

Selv om euonymus innendørs ikke vokser spesielt raskt, er det fortsatt nødvendig å plante dem på nytt. For voksne prøver er det nok å bytte blomsterpotte og jord en gang hvert 3-4 år, men unge og voksende busker kan trenge en årlig transplantasjon med å erstatte jorden med frisk.

Innendørs euonymus: kultiveringsfunksjoner – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă