15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor er aromatisk dill nyttig?

medisinsk dill På kjøkkenet har hver husmor alltid greener, inkludert dill. Men disse velduftende kvistene sprer ikke bare smaken på de tilberedte rettene. De er også ekstremt nyttige, fordi dill inneholder essensielle oljer, spesielt i frøene. Oljer har en antibakteriell effekt, på grunn av hvilke de er mye brukt i behandlingen av forskjellige bakterielle sykdommer..

I tillegg er det mye kalsium i dill. Regelmessig inntak av krydret greener bidrar til å opprettholde de nødvendige nivåene av kalsium i kroppen, noe som er spesielt viktig for kvinner i overgangsalderen.

Dill essensiell olje inneholder et stoff som glutation. Molekylene har en tendens til å absorbere “feil” celler og fjerne dem fra kroppen, og dermed overvinne muligheten for utvikling av svulstceller, noe som er spesielt viktig for forebygging og behandling av kreft.

Når det gjelder magnesiuminnhold, er dill dobbelt så stor som den velkjente koriander. Et nyttig sporelement er involvert i muskelsammentrekninger. Det lar ikke musklene krampe. For kramper i hjertemuskelen foreskrives magnesiumbaserte legemidler, og dill brukes i folkemedisin.

Dill inneholder mye kalium, som bidrar til å bekjempe ødem og bidrar til å redusere høyt blodtrykk hos hypertensive pasienter. Hver for seg er det verdt å nevne tilstedeværelsen av fiber i dill – det regulerer arbeidet i mage -tarmkanalen, eliminerer forstoppelse.

Bruk av dill i pediatri

Våre bestemødre brukte også dillfrø til å lage dillvann. Det lindrer tarmkolikk hos spedbarn, hjelper til med å slappe av tarmen til spedbarn og reduserer gassproduksjonen.

Utvalg, lagring og bruk av dill

Eierne av sommerhytter har ikke spørsmål om å kjøpe dill, fordi friske urter alltid er tilgjengelig i store mengder. Men ikke alle er så heldige, og de fleste kjøper ugress på markedet eller i butikken..

For å kjøpe fersk dill, og ikke gresset som ble plukket for en uke siden, som allerede har plantet, bør du ta hensyn til følgende punkter:

  • farge – krydderet skal være grønt, tilstedeværelsen av gule kvister indikerer at dillen er gammel;
  • lukt – det bør være en utpreget eterisk aroma, og hvis den er svak, ble dillen vokst under feil forhold;
  • saftighet – sterke, elastiske kvister vitner om den gode kvaliteten på sortdill og dens friskhet.

For å holde dillen frisk i flere dager, kan du legge den i et glass vann eller pakke den inn i en fuktig klut og deretter legge den i kjøleskapet. Om vinteren er det bedre å fryse eller tørke gresset..

I frossen eller tørket form mister krydderet praktisk talt ikke sine gunstige egenskaper. Men likevel, hvis det er mulig, er det bedre å bruke den fersk. Når det gjelder tilberedning av varme retter, må krydderet tilsettes den ferdige retten uten å utsettes for varmebehandling..

Nyttige egenskaper av dill, video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă