15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planter ingefær hjemme

plante ingefær i en bolle Fans av krydder er kjent med ingefær, fordi denne planten er mye brukt under tilberedningen av forskjellige retter for å gi dem en spesiell smak og aroma. En krydderplante kan enkelt kjøpes i en butikk eller et marked. I tillegg er det slett ikke vanskelig å dyrke en elegant, fyldig, velduftende rot hjemme, og det er også veldig praktisk, for fra en kjøpt knoll kan du få flere.

Når skal man plante?

Modningen av ingefærrizomet er en ganske langvarig prosess. Det tar fra 8 til 10 måneder, som må tas i betraktning for å få en rettidig høst. Den mest optimale tidspunktet for planting er i slutten av januar, men du bør ikke utsette dette lenger enn i begynnelsen av mars..

Hvordan velge riktig knoll og forberede den til planting?

For planting er vanlig ingefær kjøpt i en butikk egnet. For å få en plante av høy kvalitet med god høst av den, må du ta hensyn til følgende detaljer når du kjøper:

  • fruktkjøttet skal være fast og fast;
  • det bør ikke være mekanisk skade og forfall på knollen.

En for stor knoll kan kuttes i fragmenter, forutsatt at det er minst ett vekstpunkt på hver avskårne del av rotstokken..

For å vekke sovende knopper, plasser knollen først i varmt vann i 3-4 timer. Deretter deler du det om nødvendig i deler og lar det stå i en dag: i løpet av denne tiden vil stedene for kuttene tørke ut og stramme litt.

Hvis du drysser skivene med aktivt kull eller kull, kan du plante umiddelbart.

Hvilken gryte du skal bruke?

Elskere av leire blomsterpotter bør forlate sine preferanser denne gangen og legge ingefær i plastretter. Faktum er at den vokser sterkt, og da vil det være veldig vanskelig å fjerne rhizomet fra leirgryten. Av samme grunn, bruk brede og grunne beholdere..

Det må være dreneringshull i gryten, for til tross for sin fuktighetselskende natur råtner ingefær raskt av stillestående vann.

Hvordan og i hvilken jord å plante?

Legg et lag utvidet leire på bunnen av blomsterpotten, mens hvis det ikke er flate retter, må et anstendig lag helles i en høy gryte, opptil 1/3 av pottenes høyde.

Ingefær elsker løs, litt sur jord. I tett jord vil planten utvikle seg dårlig, og røttene blir klønete.

Hell substrat for innendørs planter på toppen av dreneringen, uten å rapportere 2-3 cm til toppen av blomsterpotten. Legg knollene slik at vekstpunktene ser opp. Hvis det er planlagt å plante flere knollfragmenter i en blomsterpotte, bør knoppene rettes i forskjellige retninger. Dryss litt jord, søl jorden godt og tøm vannet fra kjelen. Sett gryten i et lyst rom med en temperatur på minst 20 grader Celsius. De første skuddene vises om 2 uker.

Video om å plante ingefær hjemme

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă