15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Høsting og lagring av hjemmelaget ingefæravling

grave ingefærknoller I begynnelsen av februar kan du plante ingefær med å høste i slutten av november. Så snart busken slutter å vokse, begynner de øvre vekstpunktene å tørke ut, og stilkene begynner å falle fra hverandre, du kan begynne å grave ut knollene, i løpet av den tiden har de allerede vokst nok og er klare til bruk.

Unge ingefærrøtter har en mer delikat smak, de beholder en spesifikk aroma, men ikke like brennende.

Hvordan høste knoller riktig

Hvis, mens ingefæren er i friluft, er spådd et kaldt snapp, og det ikke har gått nok tid til å grave opp fra plantingen, må potten tas innendørs. Der vil busken kunne dyrke knoller.

1,5-2 uker før høsting, det vil si å grave ut knollene, bør vanningen stoppes helt. Uten fuktighet vil de resterende grønne stilkene raskt legge seg og tørke ut.

Når anlegget setter seg fast, bør du:

  1. Fjern busken forsiktig sammen med jordklumpen. Ofte fungerer det ikke på en annen måte, fordi ingefær vokser veldig bredt i bredden, og røttene er tett sammenflettet i jorden.
  2. Fjern underlaget fra knoller.
  3. Fjern den gamle knollen som busken har vokst fra.
  4. Klipp av eventyrlige røtter.
  5. Klipp av stilkene.
  6. Skyll unge knuter godt i vann.

Ung ingefær kan konsumeres umiddelbart eller sendes til lagring.

Hvordan lagre voksen ingefær

Før du definerer knollene for lagring, må de tørkes i løpet av 2-3 dager og plassere dem på et godt opplyst vinduskarmen. Fersk ingefær kan lagres godt i mer enn en måned i et kjølig tørt rom, for eksempel en kjeller eller bare i kjøleskapet. Først må den pakkes inn i pergament eller film..

Hva skal jeg gjøre hvis det er sovende vekstpunkter på knollen?

Noen ganger skjer det at i nærvær av tørkeskudd i potten er det fortsatt en knoll med sovende knopper, som bare begynner å våkne. I dette tilfellet trenger du ikke grave ut ingefæren ennå, men la den stå i gryten til ca februar, slik at knollene vokser litt..

Denne ingefæren kan også brukes rent til dekorative formål. For å gjøre dette, om vinteren, legg en blomsterpotte med en plante på sør- eller sørøstvinduet eller under en lampe. I motsetning til sommersesongen krever ingefær god belysning om vinteren. Med sommerens ankomst må busken igjen tas ut i hagen, og neste vinter – tas inn i huset. Som et resultat av slike manipulasjoner, i det tredje året av plantens liv, er det fullt mulig å se blomstringen..

Høsting ingefær i potte – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă