15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan få en god høst av salat

god høst av salat Salaten spises over hele verden. På grunn av dets fordelaktige egenskaper, brukes det til tilberedning av mange diettmåltider. Salaten er upretensiøs for jordens sammensetning, og plantene tåler korte frost, så den kan plantes i begynnelsen av mai. Det er mer enn 100 varianter av denne upretensiøse planten. Salaten er blad, kål, halvkål og asparges. En annen sjelden underart av salat utmerker seg – salat – ramen. De vanligste underartene av salat er hodesalat og bladsalat. Blant disse underartene er det varianter med grønne, røde og lilla blader. Salatblader er glatte eller boblende.

Temperaturregime

Fargen på salaten endres avhengig av temperaturforholdene. Hvis været er varmt, kan salatblader endre farge, så i stedet for knallrød salat får du en plante med grønne blader. Fargen på salaten blir lysere nærmere høsten, når lufttemperaturen synker..

Salat er en kuldebestandig kultur, frøene spirer ved en temperatur på + 4 ° C – + 6 ° C, men den gunstigste temperaturen for vekst av salatblader er fra + 15 ° C til + 20 ° C.

Planteplass og jordsammensetning

For å få en god høst av salat, er det nødvendig å velge riktig plantested og velge riktig jordsammensetning. Salatsengen skal ligge på et solrikt sted. Denne planten foretrekker fruktbar jord med en litt sur eller nøytral syre-base balanse..

Hvis jorda på nettstedet ditt er for surt, tilsett høsten dolomittmel for graving med en fyrstikkeske per 1 m2 salatplantinger. Påfør også råtnet kumøkk på furen når du sår.

Furer lages langs hele omkretsen av åsen. Avstanden mellom furer skal være 12 cm. For at frøene skal spire, blir de sådd til en dybde på ikke mer enn 1 cm. Før planting må jorden løsnes godt. Salatfrø er veldig små, så de blandes med sand for å gjøre det lettere å så. På scenen når salaten danner to sanne blader, må den tynnes ut. Den andre tynningen utføres når salaten danner fire sanne blader..

Vanning av løvrike salatsorter utføres ved vanningsmetoden. Kålsorter vannes bare ved roten. Sammen med vanning påføres nitrogengjødsel en gang i uken for å øke utbyttet av salaten. Etter høsting blir restene av rotsystemet fjernet og nye frø blir sådd.

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel