15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilken er bedre, en abessinsk brønn eller en brønn?

vel og abessinsk brønn En brønn er et dypt hull som et stålrør senkes ned i. Høytrykks nedsenkbare pumper brukes til å levere grunnvann til overflaten i brønner. Mange sommerboere borer en brønn på stedet, men hvis grunnvannet ligger nær jordoverflaten, kan en abessinsk brønn installeres på stedet.

Den grunnleggende forskjellen mellom en slik brønn og en brønn er at pumpestasjonen er installert på overflaten. Noen designfunksjoner gjør at den abessinske brønnen skiller seg positivt ut sammenlignet med en sandbrønn. Begge vannkildene har imidlertid sine egne fordeler og ulemper. La oss vurdere dem mer detaljert.

Fordeler med en abessinsk brønn

Fordelene med den abessinske brønnen over brønnen inkluderer:

  • kostnaden for arrangementet;
  • kompakt design;
  • spare tid ved oppsett;
  • evnen til å drive brønnen uten strøm.

Arrangement av foringsrøret til den abessinske brønnen vil koste omtrent halvparten av kostnaden for arrangementet av brønnen. Hele strukturen kan plasseres i et lite område. Noen sommerboere plasserer til og med brønner i kjelleren i huset..

Det tar fra tre dager til en uke å utstyre en brønn. Når du bygger en konstruksjon, brukes det ikke tungt utstyr. Dette reduserer kostnadene for brønnen betydelig..

Den utvilsomme fordelen med den abessinske brønnen er at en håndpumpe kan installeres på brønnen. I dette tilfellet vil det ikke være behov for strøm for å drive brønnen..

Ulemper med den abessinske brønnen

Ulempene med den abessinske brønnen i sammenligning med brønnen inkluderer:

  • kort levetid;
  • lav produksjonshastighet;
  • kostbar reparasjon.

Foringsdiameteren til den abessinske brønnen er 63 mm. Når bunnen av brønnen er silt opp eller filteret er skittent, er det ikke mulig å skylle det, i motsetning til brønnen.

Dybden til den abessinske brønnen er betydelig mindre enn dybden på brønnen.

Derfor vil du ikke kunne få vann fra det om vinteren, når vannspeilet synker vesentlig. I tillegg er effekten til overflatepumpestasjoner betydelig mindre enn nedsenkbare pumper..

På grunn av foringsrørets lille diameter er reparasjon av en abessinsk brønn vesentlig dyrere enn å reparere en brønn. For å reparere en slik brønn må du heve hele strukturen til overflaten og erstatte filterelementet..

Fordeler og ulemper med de abessinske brønnene og brønnene – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel