15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Grunnleggende om lett stell for det ideelle hagearbeidet – Asplenium

asplenium i interiøret Asplenium er en rekke bregner som er slående i sin overflod. Denne gruppen inkluderer mer enn et halvt tusen varianter av vakre, lyse grønne planter med frodig løvverk. De er så dekorative at de har funnet sin plass i innendørs dyrking, spesielt siden de fleste varianter føles veldig bra og utvikler seg aktivt innendørs..

Nesten alle Asplenium -arter blomstrer ikke, men alle har et tykt løvhodet med store blader, og derfor har de vunnet popularitet i den “grønne designen”.

Generelt er bregner upretensiøse. For at busken aktivt kan vokse nye blader og ikke bli syk, er det nok å bare følge noen anbefalinger angående omsorg og gi plantene passende betingelser for å holde, nemlig:

  • diffust belysning;
  • behagelig temperatur;
  • høy luftfuktighet;
  • rikelig vanning;
  • periodisk transplantasjon og fôring.

Hvor er det beste stedet å sette asplenium?

Under naturlige forhold vokser alle bregner i skyggen av trær eller nær steiner og steinblokker, som beskytter dem mot solens brennende stråler, men gir samtidig nok lys.

Av denne grunn er vinduskarmer ikke et veldig egnet sted for asplenium, fordi de alltid er opplyst av solen. Når det gjelder de nordlige vinduene, kan planten bo der, men bare med ekstra belysning. Til tross for intoleransen for direkte stråler, bør bregner ha minst 12 timers dagslys.

Det mest passende stedet for asplenium er på en sokkel eller stå ved vinduet, mens det på sørsiden bør plasseres vekk fra lyset (i en avstand på opptil 3 m).

Hvilken temperatur og fuktighet liker blomsten?

Som en ekte tropiker krever bregnen et varmt rom. Temperaturen i rommet bør holdes på 25 grader Celsius, og om vinteren kan den reduseres litt, men ikke lavere enn 18 grader.

Det er nødvendig å ekskludere utkast, og også å fjerne blomsterpotten fra det fungerende varmebatteriet, ellers dør blomsten.

I det naturlige miljøet vokser bregner under forhold med høy luftfuktighet, så det er nødvendig å skape forhold som er så nært som mulig for tropiske. For å gjøre dette, dryss og vask bladene regelmessig og legg mose i pallen. Hvis det er mulig, ville det være fint å sette Asplenium i nærheten av akvariet..

Hvor ofte skal man vanne?

Det viktigste i omsorg for bregner er ikke å la jorden tørke helt ut, men heller ikke å oversvømme den, slik at det er en myr i potten hele tiden. Jorden skal tørke ut litt, så det er bedre å vanne ofte, men ikke nok.

For å unngå overløp og forfall av blomsten, er det bedre å senke blomsterpotten ned i et basseng med vann, slik at aspleniet i seg selv tar nøyaktig så mye vann som det trenger, hvoretter overflødig drenering tappes fra pallen.

Når skal man transplantere og mate?

Unge bregner trenger en årlig vårtransplantasjon før starten av veksten. Potten må velges litt større enn størrelsen på rotsystemet. I en for romslig blomsterpotte tørker jorden ut lenge, og busken kan råtne. Voksne asplenier kan transplanteres hvert 2-3 år..

Fra april til september bør bregner befruktes med komplekse preparater for dekorative løvfellende planter, og legge dem til under vanning. Fôringshyppigheten – to ganger i måneden.

Aspleniumpleie hjemme – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai