15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Riktig brønnarrangement

riktig plassering av brønnen En brønn er en konstant kilde til teknisk eller drikkevann i en sommerhytte og i et privat hus. Å bore en sandbrønn er en kostbar prosess, så mange sommerboere sparer på konstruksjonen. Plassen mellom jorda og veggene i foringsrøret er dekket med grus.

Ulemper med en uferdig brønn

Det er ikke nok å bare fylle gapet mellom brønnen og bakken. Med denne teknologien kan avløpsvann og smeltevann lett komme inn i akvifer. Forurenset vann bør ikke brukes til oppvask, matlaging eller drikking.

I tillegg er en uferdig brønn veldig vanskelig å reparere. Over tid blir vannhullene tette av skitt, så trykkvann må pumpes inn i foringsrøret. For å skylle brønnen må du installere en vannpumpe.

Vel konkret

For å utstyre brønnen betonges gapet mellom jordveggene og veggene i foringsrøret. For å forberede en konkret løsning må du bruke:

  • en del sement;
  • tre sandbiter;
  • en del knuste småstein eller grus.

Du bør ende opp med en tykk løsning, som helles i intervaller gjennom en tynn slange eller rør..

Løsningen bør under ingen omstendigheter berøre jordveggene, ellers vil det blokkere tilgangen til vann til brønnen.

Etter at hullene mellom foringsrøret og bakken er betong, må du grave et hull, hvis høyde er litt større enn jordens frysedybde i ditt område. Dette “reservoaret” er gravd i en liten skråning fra brønnhylsteret. Flate gulv og vegger er betong i denne gropen..

Hvorfor trenger du å grave i en brønn

En slik grop er nødvendig for å sikre muligheten for praktisk reparasjon. Skråningen vendt bort fra brønnen sikrer drenering av skittent og smeltet vann. En fuktsikker koblingsboks er installert inne i gropen, gjennom hvilken kabelen føres til pumpen.

Hvis foringsrøret er laget av plast, må det kjøpes et 60 cm stålhode. For å beskytte brønnen, dekk den med et betongdeksel..

Hvis det brukes metallluke, dannes kondens. Det forurenser vannet i brønnen.

God isolasjon

For at vannet i brønnen ikke skal fryse, er betongveggene i tanken isolert med ekspandert polystyren. Skum brukes også til å isolere brønnen. Etter oppvarming av betongveggene vil du kunne motta vann fra brønnen hele året.

Riktig brønnarrangement – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai