15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hemmeligheter for å plante tuberous terry begonia

tuberous terry begonia Tuberous terry begonias er helt fantastiske planter. Den unge busken har selvfølgelig vakkert løvverk, men ingenting spesielt fanger øyet. Men med blomstringstidens begynnelse blir den fabelaktig til en vakker blomst. Det er så mange terry frodige blomsterstander på planten at noen ganger er løvet praktisk talt usynlig. Begonia blomster ligner veldig på roser og kommer i mange forskjellige farger..

Hvordan vokse slik skjønnhet hjemme, og hva bør du være oppmerksom på når du planter tuberous begonier? Erfarne blomsteroppdrettere deler villig sine observasjoner og ferdigheter..

Forbereder knoller for planting

Før du planter begonia -knollene, må du først forberede. Dette er spesielt viktig for plantemateriale kjøpt i en butikk. Det er ikke alltid mulig å kjøpe sunne begonier av høy kvalitet. Det er ikke kjent hvor lenge og under hvilke forhold de ble lagret, så ødelagte knoller kommer noen ganger over. Med et lite skadeområde og riktig behandling, brukes de også til planting.

Hvis knoller kjøpes om vinteren, må de isoleres i tillegg under transport, for eksempel innpakket i en avis. Knoppene til frosne knoller våkner kanskje ikke.

Så, før du går ombord:

  • kutt av alle tørre røtter på knollene og fjern tørkede vekter;
  • plasser knollen i en løsning av et soppdrepende eller vekststimulerende middel slik at den øvre konvekse delen stikker ut over vannet;
  • stå i 30-40 minutter og ta ut.

Hvordan plante knoller riktig?

plante begonier Mange nybegynnere av begonier er ofte forvirret, og når de planter, legger de knuter med den konvekse delen på toppen. De kan forstås – sovende nyrer er ikke synlige i det hele tatt. Dette er en av de vanlige feilene, fordi knoppene klekkes bare på baksiden av knollen – der kuttet fra den gamle stammen (som er konkav innover) forblir..

For begonier må du plukke opp en grunne, men bred nok gryte.

Nå er det på tide å begynne å plante:

  1. Det er viktig å helle et dreneringslag i bunnen av blomsterpotten. Det vil redde blomsten fra forfall som følge av stillestående vann.
  2. Legg løs næringsjord på toppen av dreneringen. I tett jord vil planten ikke kunne vokse aktivt.
  3. Lag en liten innrykk i midten av gryten og legg knollen i den. Det er ikke nødvendig å dekke helt med jord, den øvre delen av knollen skal vises over jorden. Råtning er mulig med dyp planting.
  4. Dryss den plantede begoniaen langs kanten av potten med Fitosporin -løsning.
  5. Plasser blomsterpotten på et godt opplyst vindu.

Tuberous begonia reagerer godt på bruk av langvarig gjødsel, som gir den små doser ernæring i lang tid. Slike preparater kan brukes umiddelbart etter at planten er plantet ved å plassere dem i en gryte i henhold til instruksjonene..

Hvordan plante en tuberous begonia riktig – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai