15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tilrettelegging av en brønn på en sommerhytte

godt konstruksjon på dacha Brønnen gir et privat hus med vann til husholdningsbehov på permanent basis. Arrangementet er en langsiktig og kostbar prosess. Det er ikke nok bare å dekke brønnrøret med en varm jakke eller et teppe om vinteren og åpne brønnen igjen om sommeren..

Sammen med smeltevann kan kloakk komme inn i brønnen, noe som vil ødelegge vannet, det vil ikke være mulig å bruke det til drikke og matlaging. For å holde vannet rent er det nødvendig å utstyre brønnen:

  • grave et hull for betongringer;
  • lage en grøft for en elektrisk kabel og et vannrør;
  • legg ringene i gropen og betong dem.

Etter at bunnen av brønnen er klar, må du koble til pumpen. Det er laget hull i betongringene, som er nødvendige for å trekke røret ut av brønnen. Tilrettelegging av betonghylster tar omtrent to uker.

Forberedelse av grop og grøft

Den indre diameteren på betongringen for brønnen er 1,5 m. Veggtykkelsen på ringen er 10 cm. For å lage et hull for betongringene er en sirkel med en diameter på 2 m markert. Avstanden mellom bakken og veggen på betongringen skal være 15 cm.

For å beregne sirkelens diameter nøyaktig, kjør du en pinne i midten og trekker garnet med en spade og tråd.

Etter at sirkelen er skissert, graves et hull under ringene med en dybde på 2 m. Grøften er gravd på en frysedybde av jorda. For hver region er frysedybden forskjellig. For Moskva -regionen er det 0,5 m.

Rørleggerarbeid og kabellegging

Det er nødvendig å grave en grøft 40 cm bred. Et vannrør med en diameter på 50 mm legges i denne grøften. Du kan isolere røret med ekspandert polystyren.

Deretter plasseres betongringer i gropen. Det brukes tunge maskiner for å installere dem. Det er laget et hull i ringene for røret og kabelen. For å legge den elektriske kabelen, bores et hull med en hulling 20 cm over hullet for vannrøret. Etter at vannrøret er lagt, er det dekket med et jordlag på 20 cm tykt.

Deretter legges en tre-kjerne kobberkabel i gropen, grøften er fullstendig dekket med jord. Gapene mellom ringene må dekkes med polyuretanskum..

God isolasjon

Betongringer må også isoleres. Brønndekselet er belagt med isolasjon. Du kan bruke ekspandert polystyren eller skum. Etter at brønnens betonghus er klar, kan du slå på borehullspumpen..

Arrangering av en brønn med teknisk vann – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai