15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Forskjellen mellom en sandbrønn og en artesisk brønn

forskjellige brønner En brønn er en konstant vannkilde i en sommerhytte eller i et privat hus. Vann fra brønnen brukes til vanning av hagen, oppvask og matlaging. Det er to typer brønner: overflate, eller som det også kalles, sand og artesisk brønn.

Disse vannkildene er fundamentalt forskjellige fra hverandre. Sandbrønnen når den andre akviferen, og den artesiske når den fjerde eller femte. Utformingen av disse brønnene er også vesentlig forskjellige. Vurder hvilken brønn som er bedre å utstyre på nettstedet.

Plassering av akviferer

Jordens overflate består av:

  • fra det fruktbare laget;
  • sedimentære bergarter;
  • et lag med mineraler;
  • steinbase.

Det fruktbare jordlaget har sjelden en tykkelse på 1 m. Da begynner sedimentære bergarter, ler og sand. Det neste laget består av malm og mineraler, det kan ligge på en dybde på 100 m.Efter et lag med sedimentære bergarter begynner et lag med steinete base.

Vann kan være plassert i hvilken som helst del av denne “puffkaken”. Vann nærmere jordoverflaten reagerer på endringer i miljøet. Det blir forurenset på samme måte som luften på jordoverflaten..

Dypere fjærer gjennomgår naturlig filtrering og passerer gjennom et stort antall jordlag. Dype kilder er rikere og renere enn fjærer nær jordoverflaten.

Hvis du vil få rent drikkevann, må du bore en artesisk brønn. I tilfelle du trenger industrielt vann, bor et sandhull.

Hvordan utstyre en brønn

For å utstyre brønnen er det nødvendig å installere et foringsrør i hullet. Du kan ikke spare på materialet i dette røret..

For å spare penger installerer skrupelløse arbeidere et plasthus i hullet. På grunn av høyt trykk deformeres den raskt, og brønnen varer ikke lenge. Hylsteret kan være galvanisert eller rustfritt stålrør.

Forskjellen mellom en artesisk og en sandbrønn er at et kunstig filter må installeres for en sandbrønn, noe som øker kostnaden for brønndesignet. Vann fra en artesisk brønn gjennomgår naturlig filtrering.

Sandhullet må skylles hvert tredje år. En artesisk brønn krever ikke vedlikehold, men kostnaden for konstruksjonen er mye høyere.

Forskjellen mellom en sandbrønn og en artesisk brønn – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai