15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva du trenger å vite når du dyrker fiken i hagen?

fiken i hagen Elskere av det eksotiske har lange og vellykket dyrket fiken med uvanlig velsmakende og sunn frukt på tomtene sine. Hvis du kjenner visse nyanser, er det ingen spesielle vanskeligheter med denne kulturen. Fiken er i stand til å tolerere et temperaturfall til 10 grader frost uten tap, forutsatt at det for øyeblikket ikke er blader på den. Hvis temperaturen synker til 20 grader under null, fryser hele plantens overflate. Dette må tas i betraktning når du planter en avling i områder med kalde vintre..

Fig har mange navn, blant dem – fikentre, fikentre.

Det er to måter å dyrke fiken på i hagen:

  • direkte i det åpne feltet – metoden er mer akseptabel for de sørlige regionene;
  • i et badekar – det beste alternativet for nordlige regioner.

Avhengig av hvilken metode som brukes, er det visse nyanser av omsorg for en løvfellende plante, fra planting til overvintring..

Plante og overvintre fiken i det åpne feltet

De gartnere som bestemmer seg for å plante en plante umiddelbart i hagen, bør vite at det er bedre å plante minst to eksemplarer, mens de skal være av forskjellige varianter. Dette er nødvendig for bedre pollinering..

Fiken bør plasseres i plantehullet i en vinkel på 45 grader. Det er to plantemetoder, avhengig av hvilke metodene for å skjule fiken for vinteren også er forhåndsbestemt:

  1. Gruppe. Frøplantene plasseres to og to sammen i en sirkel, med toppene vendt mot midten. Om vinteren er det installert et skjold på opptil 1 m høyt rundt dem, inni som blader må helles og snø på toppen av dem.
  2. Enkelt. Om høsten bør du grave en grunne grøft og sette fikenskudd i den..

For å minimere vintertap, er det bedre å danne fiken ikke som et høyt tre, men i form av en busk med en maksimal kronehøyde på 1,5 m.

Overvintrende fiken vokser i et kar

Når planten som vokser i en stor gryte har kastet alle bladene, er det nødvendig å omorganisere karet for vinteren i kjelleren. På samme tid vil voksne fruktprøver på grenene ha umodne fiken fra den andre bølgen av høsten. I denne tilstanden, med frukt på kvister, men uten blader, skal fiken stå i kjelleren til slutten av våren. I midten av mai skulle han bli brakt tilbake til hagen. Der vil overvintrede frukter modnes, og i slutten av mai blir nye bundet..

Hvis det er tilstrekkelig fuktighet i kjelleren, er det ikke nødvendig å vanne treet. Ved lav luftfuktighet er det bedre å vanne et par ganger slik at fiken ikke tørker ut..

Hvordan fiken er bundet?

De fleste fiken som vokser naturlig i varmt klima trenger ytterligere pollinering, selv om de er dioecious planter (de som har hann- og hunnblomster). Det er til og med et spesielt insekt som er ansvarlig for den fremtidige høsten av søte frukter – blastophagus -veps. Hun driver med pollinering av fiken, men lever bare der det er varmt hele året..

I det lokale klimaet er det bedre å bruke hybridsorter avlet av oppdrettere for å dyrke hage og innendørs fiken. De kalles parthenocarpic og trenger ikke ytterligere pollinering, og binder frukt alene.

Fiken bærer frukt i to bølger, den første avlingen dannes i bladaksene i mai, og parallelt med den er fruktene fra den andre bølgen bundet på grenene.

Funksjoner ved å dyrke fiken i hagen – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai