15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Miracle eddik eller ikke-standard bruk av et universelt produkt i hverdagen

bruk av eddik i hverdagen Ved ordet “eddik” har de fleste av oss umiddelbart et bilde foran øynene våre med slanke rader med krukker med forskjellige bevaringer. I ekstreme tilfeller husker man oppskrifter på matlaging som inneholder eddik. Dette allsidige produktet kan imidlertid også ha andre bruksområder. Her er noen interessante ideer for bruk av eddik. Noen av dem vil vise seg å være kjente lenge, mens andre kan bli hørt for første gang..

Det er verdt å merke seg at vi vil snakke om vanlig 9% bordseddik..

Eddik som kosmetikk

En gammel oppskrift, arvet fra våre bestemødre, innebærer bruk av eddik i hårpleie. I en liter vann må du fortynne 1 ss. l. eddik og skyll håret med denne løsningen etter sjamponering.

Som et resultat av disse vanlige prosedyrene blir håret frodig og får en sunn glans..

Gjør sko komfortable

Alle er kjent med situasjonen når nye sko viser seg å være lite komfortable, de rister og gnir føttene (dette handler ikke om når skoene velges flere størrelser mindre). For å gjøre det lettere å gå, må du fukte et tøystykke i eddik, klemme det ut og tørke innsiden av skoene godt..

Eddik vil hjelpe til med å forme skoene dine, og ubehaget vil forsvinne..

Vi går tilbake til tekannen det “salgbare” utseendet

Uansett kvaliteten på vannet som brukes, selv filtrert vann, dannes det over tid skala inne i kjelen. Det er ikke noe farlig i dette, men ikke noe hyggelig heller. For å avkalke vannkoker, må du:

  • hell 0,5 ss i den. eddik;
  • Kok opp;
  • la avkjøle;
  • gjenta prosedyren igjen;
  • skyll vannkokeren med rent vann.

Eddik til avkalking kan brukes i både vanlige og vannkoker – effekten vil være den samme. I tillegg renser den vaskemaskinen godt hvis du heller væske i skyllerommet..

Vi bekjemper rust

Ikke bare skala, men også eddikrust er ganske i stand til å fjerne. Hvis spiker, muttere og bolter er dekket med rust, må du ikke skynde deg å kaste dem. Det er nødvendig å finne en gammel kjele (som ikke er synd), hell vann og kok opp alt i den med tilsetning av eddik. Skyll deretter med kaldt vann.

Hodepine unna!

Alle er kjent med et slikt fenomen som hodepine. Selvfølgelig kan du ta smertestillende, men hva om pillen ikke hjalp? Og her kommer eddik til unnsetning:

  • tilbered en løsning på 1 ts. eddik og 5 ts. vann;
  • fukt en bomullsklut i den;
  • legg en kompress på pannen.

Noen flere ideer for bruk av eddik i hverdagen finner du i videoen.

Life hacks for ikke -standard bruk av eddik – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai