15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved valg av plommesapling og plantingsregler på stedet

plante plomme Plomme, som alle frukttrær, slår ikke rot i sumpete områder. Også to år gamle frøplanter slår ikke godt rot i leirjord. Plommens rotsystem vokser ikke godt i torvjord. For dyrking av plommer brukes sandholdig lerjord med tillegg av kuhumus eller nøytral jord. I stedet for råtnet gjødsel brukes svart jord noen ganger..

Det er viktig å ikke forveksle chernozem med nedstrøms presset torv. Bunntorv er tettere og har en gråaktig farge. Chernozem er en løs jord, den er god for luft og fuktighet. Når det gjelder bæreevne, er svart jord sammenlignbar med elvesand. Høy torv absorberer sakte og frigjør sakte fuktighet i jorda.

Utvalg av frøplanter

For å plante trær i åpen mark, brukes toårige plommeplanter. En kvalitetsfrøplante må podes på stammen. Inokulasjonen bør være i en høyde på 20-30 cm fra jordnivået. Hvis frøplanten ikke er inokulert, er det høyst sannsynlig at en vill plomme blir solgt til deg under dekke av en sort. Slike trær vil ikke bære mye frukt. Villplommer pleier å være små og sure.

Siden kulturen er podet på en vill bestand, må stilkene til transplantatet og bestanden ha forskjellige farger. En plommesapling av høy kvalitet bør ha et utviklet rotsystem og fra tre lag med skjelettgrener. Det er bedre å transplantere frøplanter med et lukket rotsystem, vokst i beholdere, til åpen mark.

Plomme grop

For å oppnå maksimal utbytte må du velge riktig plantested for frøplanten og bruke organisk gjødsel på plantegropen. For å akselerere veksten av unge trær, brukes også nitrogengjødsel. Kompleks mineralgjødsel blandes med jorden, som brukes til å fylle plantegropen. Dens bredde og dybde bør være 70 cm. Etter planting i bakken er vanningen godt vannet, og jorden komprimeres for å fjerne luftlommer.

Påfør under ingen omstendigheter kjemisk gjødsel på plantegropen, da dette kan brenne plommens røtter. Plommens rotkrage må heves 13 cm over jordnivået. Over tid vil jorden sette seg, og rotkragen vil gå litt dypere.

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai