15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hekkdesign

hekkdesign En hekk er en fin måte å dekorere eiendommen din på. Mange landskapsdesignere bruker prydbusker for å plante hekker. Søylenes rolle i hekken utføres hovedsakelig av thuja.

Ved å kombinere thuja og busker kan du lage en unik design for hekken din. For dannelse av et lite gjerde er undersized vesikler perfekte. Det er mer enn 200 varianter av denne busken. Det er blærer med gule, burgunder og grønne blader.

Kjøp planter bare fra barnehager. På markedet eller messen kan du bli solgt frøplanter av lav kvalitet med et dårlig dannet rotsystem, som ikke vil slå rot på stedet..

Avstanden mellom prydbusker bør være fra 0,5 m til 1 m for tett beplantning og fra 1 m til 1,5 m for sparsom beplantning. Tui plantes i en avstand på mer enn 3 m med en tett planting og opptil 5 m med en sparsom.

Planteveksling

Hovedprinsippet for dannelsen av en hekk er veksling av planter. For hekker brukes vanligvis tre typer frøplanter:

  • trær;
  • dekorative busker;
  • blomster for å ordne blomsterbed nær hekken.

Selv om hekken bare består av thujas, plantes det flere varianter for å øke den grønne veggenes dekorativitet..

Bruk flere varianter av blæreorm. Dette vil diversifisere sikringen. For å dekorere gjerdet kan du plante skyggetolerante blomster ved siden av. Hvis du bruker blomstrende busker når du arrangerer en grønn vegg, kan du klare deg uten blomsterbed.

Frøplanter med et lukket rotsystem vil hjelpe til med å tenke over utformingen av en hekk. De selges i potter, som lar deg ordne plantene i en annen rekkefølge..

Før du planter en hekk, vanner du plantene, forbereder plantehullet og holder avstanden mellom plantene.

Riktig planting av frøplanter

Når du transporterer planter til plantestedet, må du ikke ta plantene på toppen, fordi det er fare for å skade dem. Ta plantene fra bunnen ved beholderen. Kvalitetsplanter selges i meshposer som ikke forstyrrer utviklingen av røttene. Slike planter kan ikke trekkes ut av beholdere, men plantes i plantegropen rett i posen.

Busker plantes i en vinkel på 45 °, og trær må plantes uten å fordype rotkragen. Etter planting blir plantene godt vannet og kompleks mineralgjødsel påføres jorden.

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai