15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Selvdyrking av thuja-frøplanter

dyrking av thuja frøplanter Thuja -frøplanter kjøpes i barnehagen. Men hvis en viss type thuja allerede vokser på nettstedet ditt, og du vil forplante det, kan du dyrke treplanter selv. For å gjøre dette må du bryte av en to år gammel thuja-skudd fra modergrenen og plante den i bakken, du kan også vokse en stilk fra et frø.

I barnehager vokser ikke thuja fra frø, siden plantene ikke beholder sine morsegenskaper ved slik reproduksjon. Denne dyrkingsmetoden brukes av oppdrettere for å utvikle nye varianter av thuja. Hvis du vil bevare alle de forskjellige egenskapene til nåletreet, er det nødvendig å dyrke frøplanter fra stiklinger.

Formering ved stiklinger

Stiklingene plantes i lett fruktbar jord og vannes regelmessig. Takket være konstant sprøyting dannes rotsystemet til thuja raskere. Når bartrær roter, spiller fuktighet en veldig viktig rolle. Stiklinger kan vannes hver tredje til fjerde dag, men det viktigste er å plante dem i et rom med høy luftfuktighet..

Hvis du dyrker frøplanter utendørs, dekker du hver thuja -stilk med en gjennomsiktig wrap eller plastpose. Så kondens vil begynne å dannes inne i det improviserte drivhuset, og luftfuktigheten vil øke..

For ikke å lage et separat drivhus for hver kutting, plant thujaen i en hengende plantemaskin. Plasser den på et solfylt sted, og bruk kroken til å dekke potten med plast. I det resulterende drivhuset kan du plante opptil 10 thuja -stiklinger.

I et drivhus eller under en film i det åpne feltet, bør stiklinger vokse i to uker. De må vannes hver tredje dag..

Velge et landingssted

Etter dannelsen av et kraftig rotsystem, blir thuja transplantert til et permanent sted. Den skal være i delvis skygge slik at thujaen ikke brenner ut i middagssolen, men direkte sollys bør treffe treet i minst to timer om dagen..

Området med unge bartrær bør beskyttes mot kald vind. Hvis du plantet en thuja i et åpent område, må du klippe stammesirkelen. Tre år gammel thuja tåler alvorlig frost. Det er ikke nødvendig å kappe det.

Thuja frøplanter fra frø

Hvis klimaet i din region er endret, og lufttemperaturen endres ofte om våren, vil thujaen sette frø i mai. Frøkassene kan samles, tørkes, deretter kan frøene fjernes fra eskene og settes i kjøleskapet. Frøene vil være klare til å bli potte når de er stratifisert. Etter at de første skuddene dukker opp, vokser frøplanter fra frø som stiklinger.

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai