15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi forbereder calendula riktig

høsting av calendula Calendula har lenge vært kjent for sine medisinske egenskaper. Mange fans av tradisjonell medisin går til apotek på jakt etter helbredende blomster, men de fleste foretrekker fortsatt å dyrke planten på egen hånd. I dette tilfellet er det alltid kjent hvilken kvalitet råvarene er oppnådd, i tillegg kan du lage miljøvennlige aksjer for fremtiden. For at hjemmelaget calendula skal være virkelig nyttig, er det viktig ikke bare å samle den i tide, men også å tørke den ordentlig..

Når kan du plukke blomster?

I de fleste tilfeller brukes blomster til medisinske formål – de vil bli diskutert. Det er nødvendig å begynne å plukke calendula blomster på en solrik dag. Det er veldig lett å forstå at det medisinske blomsterbedet allerede er “modent” for høsting – så snart halvparten av blomstene åpnes på det, kan du begynne å jobbe. Samtidig er det bedre å gjøre dette ved lunsjtid, når dugg på buskene allerede har fordampet..

Ved lunsjtid åpner blomsterstandene seg helt og bare i denne formen har de de mest helbredende egenskapene..

I løpet av sesongen kan samlingen av calendula utføres to eller til og med tre ganger, fordi den blomstrer til oktober.

Hvordan samle inn?

For ikke å trekke ut busken ved roten ved et uhell, må du holde planten (eller skyte) med den ene hånden, og med den andre plukke blomsterstanden forsiktig sammen med en liten del av stammen, for ikke å skade bunnen av blomsten. Hvis omfanget av arbeidet ikke er veldig stort, er det bedre å bruke saks..

For medisinske formål bør bare åpne knopper velges, og de som frøene allerede har dannet seg på, bør stå igjen for reproduksjon..

Hvordan tørke blomster?

Den plukkede calendulaen må tørkes naturlig – i det fri. For dette:

  • spre gamle aviser på et bord i gaten under et baldakin (et godt ventilert loft er også egnet);
  • spre blomsterstandene i ett lag og spre dem jevnt;
  • snu calendula annenhver dag.

Det er umulig å tørke blomsterstandene direkte under solen, ellers mister de de fleste fordelene..

Etter omtrent en uke, ta en blomst og trykk den lett med fingrene: hvis kurven smuldrer, er calendulaen allerede tørr.

Hvor å lagre?

Tørket blomsterstand skal helles i en tøypose eller papirpose. Det anbefales ikke å bruke glassglass til dette formålet – calendulaen kan ikke “puste” i dem.

Pakker med blomster skal oppbevares på et mørkt og tørt sted i ikke mer enn ett år. Mer “gammel” calendula vil ikke forårsake mye skade, men det vil ikke gi mye nytte for kroppen heller..

Video om høsting av calendula

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive