15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer elektriske ovner

Den kalde årstiden kan starte mye tidligere enn fyringssesongen, så det er verdt å vurdere å kjøpe en ekstra varmekilde. En elektrisk varmeapparat vil ikke bare kunne varme opp rommet om høsten, når sentralvarmen ennå ikke er slått på, kan den også bli et designelement i interiøret. Produsenter produserer fem typer elektriske ovner:

  1. Oljeradiatorer.
  2. Konvektorer.
  3. Infrarøde radiatorer.
  4. Luftgardiner og vifteovner.
  5. Elektriske peiser.

La oss vurdere hver av dem mer detaljert.

Oljeradiatorer

Oljekjøleren trenger tid for å varme opp. Varmeelementet varmer opp og overfører varme til oljen i huset. Videre overføres termisk energi til radiatorlegemet, og først da begynner rommet å varme opp. Produsenter produserer enheter med et annet antall seksjoner. De minste radiatorene består av fem seksjoner, pluss er den raske oppvarmingen av saken. Du kan kjøpe en radiator på 13 seksjoner, slike enheter kjøles ned langsommere, noe som betyr at de avgir varme lenger.

Konvektorer

I motsetning til oljeradiatorer begynner konvektorer å varme opp rommet umiddelbart etter at det er slått på. Strømforbruket er i gjennomsnitt 25% lavere enn for oljekjølere. Konvektorer er også utstyrt med termostater som lar deg justere varmeeffekten..

Infrarøde radiatorer

Prinsippet for bruk av en infrarød radiator er vesentlig forskjellig fra de to foregående. En slik varmeapparat sprer ikke varme gjennom rommet, men har en retningseffekt. Objekter akkumulerer infrarød stråling og varmes opp. Samtidig brukes bare 5% av den akkumulerte termiske energien på oppvarming av luften. En infrarød radiator er perfekt for oppvarming av arbeidsområdet.

Ulempen med en slik varmeapparat er den høye driftstemperaturen. Av sikkerhetshensyn bør infrarøde radiatorer ikke plasseres i en avstand som er nærmere enn en meter fra syntetiske overflater og PVC, da det er stor fare for brann.

Luftgardiner og vifteovner

Slike enheter brukes til å bekjempe utkast. De plasseres over en dør eller et stort vindu. Luftgardiner er utstyrt med vifter og kan fungere i kald modus, noe som er veldig nyttig i varmt vær.

Når du velger et termisk gardin, må du være oppmerksom på bredden på enheten. Ved normal drift bør varmeapparatet være litt bredere enn vinduet eller døråpningen.

Termiske vifter fungerer på samme måte. Deres viktigste pluss er portabilitet..

Elektriske peiser

Elektriske peiser, i tillegg til hovedfunksjonen, utfører også dekorative. I tillegg, i motsetning til en vanlig peis, er en slik varmeapparat trygg. Det kan bli et “høydepunkt” i interiøret ditt.

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive