15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke en mandarin hjemme

vokser mandariner hjemme Mandarin er en plante fra sitrusfamilien. Som alle sitrustrær må den podes på grunnstammen. For rotstokk, bruk en vill sitron eller trifoliat.

Tripoliate er en vill plante fra sitrusfamilien. Den har et kraftig rotsystem som går dypt ned i jorden med 3 m. Et voksent treet tre er ikke utsatt for sopp- eller virussykdommer, fordi det har god immunitet. Denne grunnstammen gir mandarinen muligheten til å utvikle seg raskt. For scion brukes stiklinger av cultivar mandarin, kuttet fra fruktgrenen. Det er takket være denne scion at mandarinplanten begynner å bære sin første frukt allerede i det andre året etter transplantasjon i en romslig gryte..

Mandarintransplantasjonstid

Sitrustrær vokser veldig sakte, så mandarinen vil ikke bære frukt hvis den transplanteres i en romslig gryte med en gang. Inntil rotsystemet vokser gjennom potten, vil ikke treet knytte fruktknoppene. For å bringe fruktperioden nærmere, blir mandarinen plantet i en trang gryte. Det må transplanteres når røttene dukker opp fra dreneringshullene. Volumet til den nye gryten skal være 2 cm3 mer enn volumet til den forrige..

Hvis du kjøpte en mandarinplante podet på et trifoliatlag, reduser du bredden på potten og øker høyden for hver overføring. Hvis mandarinen podes på en dyrket sitron eller pomelo, må beholderens bredde økes..

En transplantasjon i en ny beholder utføres vanligvis to ganger i året: vår og høst. De plantene som er plantet i åpen mark for sommeren tolereres bedre..

Jordblanding

For at mandarinen skal akkumulere de næringsstoffene som er nødvendige for å blomstre raskere, er det nødvendig å forberede riktig potteblanding for sitrusplanter. For en mandarin må du ta åtte deler av løvfellende jord, fire deler vermikompost, to deler hagperlitt og en del elvesand. Legg 2 cm småstein eller hage perlit på bunnen av potten med dreneringshull for å sikre drenering. Resten av volumet er fylt med jordblanding. Transplanter mandarintreet til rotsystemet til mandarinen når et volum på 10 liter. Før du transplanterer en mandarin i en 10-liters gryte, er det bedre å kutte av alle blomsterstilkene. Det vil ta omtrent 3 år å dyrke en mandarin, hvoretter du kan nyte den deilige frukten..

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive