15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan øke frukten av mandarin

fruiting innendørs mandarin Mandarin er et tre fra sitrusplantefamilien. For å dyrke en mandarin hjemme og få de første fruktene fra et tre som er vokst fra et frø, må du observere temperaturregimet og regelmessig spray og gjødsle. Hvis du ikke tar tiltak for å stimulere frukting, vil en slik mandarin bære de første fruktene ikke tidligere enn ti år etter at du har plantet frøet i potten. Sen inngang til fruktperioden skyldes måten sitrusplanter blir matet på og strukturen i mandarinrotsystemet.

Mandarinvekst

Mandarin lagrer alle næringsstoffer i bladplater, så det bygger opp en kraftig krone. Jo flere blader på et tre, jo flere fruktknopper vil det danne seg i en stressende situasjon. Hvis mandaringrenen går i stykker eller rotsystemet ikke mottar nok næringsstoffer, begynner reserven som er samlet i bladplatene å bli brukt på dannelsen av frukt eggstokken..

Hvis mandarinen vokser i et varmt rom, vil den samle næringsstoffer og bygge opp mer og mer grønn masse. En slik mandarin vil begynne å danne blomsterknopper på grenene i tredje eller fjerde orden, avhengig av sorten. Med tanke på at mandarin danner nye skudd hvert annet år, og det tar flere år å samle nok næringsstoffer for blomstring, vil det ta veldig lang tid å vente på de første fruktene..

Temperaturregime og fôring

For å øke hastigheten på at et tre kommer inn i fruktperioden, om vinteren, flytt det til et rom med en lufttemperatur på + 8 ° C til + 16 ° C. I et slikt rom vil mandarinen gå inn i en sovende periode, suspendere dannelsen av bladplater og begynne å danne de første blomstestenglene.

Om sommeren er det bedre å plante mandarinen i åpen mark. Under den varme solen vil treet legge flere løvknopper, noe som betyr at det vil akkumulere mer styrke for fremtidig frukting..

Om sommeren blir mandariner matet med aske og godt råtnet kumøkk. Du må transplantere et tre i åpen mark innen tre år. Hvis mandarinen begynner å kaste ut blomsterstilker i løpet av denne perioden, blir de avskåret på knoppstadiet. Om vinteren utføres bladdressing med kjemisk gjødsel med høyt innhold av magnesium og fosfor..

Når treet vokser opp til 1,5 m i høyden, kan en stammeinnsnøring brukes til å stimulere frukten av mandarinen som vokser fra frøet. Mandarinstammen er bundet med tykk wire og blir liggende i et år, så forblir de fleste næringsstoffene i grenene. På grunn av dette danner mandarinen blomsterknopper raskere, etter at ledningen ble fjernet..

Etter at mandarinen har blomstret for første gang, er det ikke nødvendig å gjenta innsnevringen, ellers er det fare for at planten dør.

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive