15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende frøplanter av calendula

frøplanter av calendula De fleste blomsteroppdrettere sår calendula direkte i det åpne bakken, siden den er ganske frostbestandig og tåler et lite temperaturfall til 5 grader under null. Imidlertid fant plantemetoden for å dyrke calendula også sine fans..

Fordelene med plantemetoden

Hvis du sår calendula -frø ikke i hagen, men først i en beholder, og lar dem vokse innendørs, kan du få gode resultater, nemlig:

  • for å bringe blomstringsperioden nærmere – en calendula plantet med frøplanter på hagen blomstrer tidligere enn sådd med frø i åpen mark;
  • for å få muligheten til å kombinere planting av dyrkede planter og calendula for å beskytte dem mot skadedyr – å plante ferdige frøplanter i løkganger er mye mer praktisk enn å så frø som kanskje ikke alle spirer.

Hvor får man frø?

Du kan kjøpe calendula frø i hvilken som helst blomsterbutikk. Det er også enkelt å forberede dem selv, hvis forrige sesong hadde blomsten et sted å være i blomsterbedet..

Til tross for at frøene til calendula har et interessant utseende og er forskjellige i form, spirer de alle ganske bra: de som har et tydelig utseende av et tett buet frø, og til og med uvanlige skall som ser ut som tørre skalaer. Frø holder spiringen i 3-5 år..

Det eneste som ikke bør brukes er umodne, grønne calendula -frø. Det er de som mest sannsynlig ikke vil spire..

Når og hvordan man sår?

Tidspunktet for såing av frø avhenger av hvilken klimasone kalendulaen skal dyrkes i. I gjennomsnitt er dette april måned. Du må fokusere på det faktum at det går 50 dager fra spiring til begynnelsen av blomstring..

Frø kan sås både i en felles beholder med ytterligere plukking, og umiddelbart i separate kopper. Det er godt å søle næringsjorden med vann og komprimere den litt, siden calendula krever en ganske dyp planting (opptil 2 cm i dybden). Legg ut frøene og dryss med jord.

Dekk beholderen med en film på toppen og legg den på en varm vinduskarme i et rom med en temperatur på minst 20 grader Celsius. Frø spirer veldig raskt, og i løpet av en uke vil det være unge frøplanter. Filmen må fjernes for øyeblikket.

Omsorg av Calendula frøplanter

For å forhindre strekking av frøplanter, må temperaturen på dyrking gradvis reduseres til 18-15 grader Celsius. Hvis dette skjer, bør du:

  • tilsett jord til bladbladene;
  • eller dykk frøplanter, og dyp dem på samme måte.

Du kan plante frøplanter i et blomsterbed i midten av mai. Hvis buskene har tid til å blomstre på dette tidspunktet, er det greit, calendula tolererer transplantasjonen perfekt og slår rot på et nytt sted.

Video om forviklingene ved å vokse morgenfrue -frøplanter

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive