15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kamp om høsting av jordbær om våren

jordbærpleie om våren Jordbær er sesongens aller første bær, som både barn og voksne liker å kose seg med. For å oppnå høye utbytter er det nødvendig å passe godt på det. Om høsten er buskene dekket med jord, dekket med tørt gress og fallne blader. Jordbær dvale perfekt under et slikt “teppe”.

Stadier av jordbærpleie

På våren må du fjerne fjorårets tørre blader med en viftehake og forsiktig “gre” sengene. Riv ut buskene slik at kjernen ikke blir dekket, samtidig som du løsner jorden rundt dem. Du kan også klippe av frosne blader med hagesaks..

Deretter må du vanne jordbærene og strø godt råtnet kompost under hver busk, ellers trenger du ikke å regne med en god andre høst av remontante jordbær. Hun er veldig krevende på ernæring og reagerer godt på organisk gjødsling, som må påføres jorden hver vår..

Det er bedre å lagre godt råtnet gjødsel i poser slik at smuldringen ikke starter.

Det neste trinnet er veldig viktig. Det er nødvendig å vanne jordbærene med en varm løsning av kaliumpermanganat. Løsningen skal være dyprosa. Vanntemperatur – 60-65 ° C. Det er nødvendig å helle omtrent et glass oppløsning i midten av busken. Dermed blir du kvitt skadedyr og sykdommer som sovnet i jorda..

Hvis du finner åpenbare tegn på en sykdom, for eksempel flekker på bladene, er det bedre å behandle jordbærene med kjemikalier. Ikke behandle det med soppdrepende midler under blomstring og bærdannelse..

Deretter må du drysse alle buskene med aske etter å ha fuktet dem med vann fra en vannkanne for bedre vedheft av aske til bladene. Dette er nødvendig både for å bekjempe sykdommer og for å mate med mineraler..

Mellom unge jordbærbusker kan du plante løk på greener slik at jorden ikke er tom.

Etter en uke må du strø hele jordbærplantasjen med aske igjen og mate den med en løsning av mullein eller hestemøkk (en halv liter for hver busk). Vi gir ikke mer jordbær før høsten. Vi løsner bare jorda.

For en tidligere høst kan jordbær plantes i drivhuset om høsten. Neste år om våren, etter høsting, plant den igjen i hagen. Og til høsten – tilbake til drivhuset. Du kan også dekke jordbærsengen med lutrasil med buer, og så vil du nyte deilige bær 1-2 uker tidligere..

Jordbær krever mye oppmerksomhet, men de deilige, aromatiske bærene er vel verdt innsatsen..

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive