15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Regler for vellykket dyrking av nasturtium utendørs

blomstrende nasturtium Nasturtium er en vakker blomst, upretensiøs for vekstforhold. Den kan slå rot og vokse selv i tett torvjord. Nasturtium er skygge-tolerant og tåler ikke direkte sollys. Bladene og stilkene kan brenne ut hvis planten blir utsatt for solen i mer enn tre timer om dagen. Derfor er det beste stedet å plante nasturtium et mørkt område nær gjerdet eller veggen i huset, og denne blomsten vil også vokse godt i et blomsterbed ved siden av høye busker. Hvis du planter nasturtium i en sterk nyanse, vil planten forsinke blomstringen i en uke. Du kan dyrke denne blomsten på nettstedet ditt fra frø eller frøplanter.

Så frø i åpen mark

Nasturtium vokser fra frø i varme klimaer. De plantes i åpen mark i begynnelsen av mai, når jorda varmes opp til + 15 ° C. Frøene plasseres i separate hull på 2 cm dyp. Etter at frøene er plantet i åpen bakke, blir jorden mulket. Som mulch kan du bruke sagflis, dødt gress eller lav torv..

Rotsystemet til nasturtium er grunt, så det er umulig å løsne jorden i nærheten av blomsten, da det er fare for å skade røttene. Av samme grunn tolererer nasturtium ikke stillestående vann, så det vannes veldig sjelden..

Det er tilstrekkelig å vanne planten to til tre ganger i uken før du går inn i blomstringsperioden og en gang i uken under blomstringen. Hvis du vanner nasturtium oftere, er det en risiko for at det ikke vil knytte knoppene eller kaste av blomsterstilkene.

En uke etter utseendet på de første skuddene, må nasturtium gjødsles med kalium- og fosforgjødsel. Fem til syv dager etter fôring vil planten blomstre..

Nasturtium er den eneste blomsten som ikke trenger nitrogengjødsling. Overflødig nitrogen er veldig skadelig for denne planten. Nasturtiumblader vil få en rik grønn farge, avhengig av sorten kan det vises lysegrønne flekker på dem.

Voksende frøplanter av nasturtium

I nordlige regioner med kaldt klima dyrkes nasturtium i frøplanter. I dette tilfellet vil planten blomstre flere uker senere enn blomsten som er vokst fra frø, siden plantene trenger tid til å tilpasse seg nye forhold. Frøplanter plantes i jorden, og begraver den i syvbladede blader. Da må jorden bli godt vannet med et vekststimulerende middel og mulket. Videre dyrkes nasturtium -frøplanter på samme måte som en blomst fra frø.

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive