15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva du trenger å vite hvis du bestemmer deg for å dyrke kamelia hjemme?

ung kamelia De blomsteroppdretterne som risikerte å ha en kamelia hjemme, må være forberedt på en rekke vanskeligheter, fordi beslutningen om å dyrke en slik busk hjemme og dessuten å oppnå blomstring noen ganger blir en uoverstigelig oppgave. Men alle vanskeligheter blir glemt når de første blomsterstandene til denne vakre og delikate planten åpner seg. Enten det er hvitt, rosa, rødt, polstret eller halvdobbelt, solid eller variert – disse nydelige blomstene er vel verdt innsatsen.

Den dominerende avlsmetoden

Det er best og raskere å dyrke kameliaer ved hjelp av stiklinger. Frømetoden er en ganske plagsom virksomhet, krever mye tid og tålmodighet, og er ikke alltid fornøyd med et vellykket resultat. Ved hjelp av en skjæring kan du få en ny busk i nær fremtid, hvis du kjenner alle finesser i prosessen, fordi kamelia også er veldig motvillig til å slå rot.

Jo kortere skjæringen, desto raskere vil den slå rot. Det er nok hvis den har tre internoder..

En kuttet stilk trenger foreløpig forberedelse, nemlig:

  • dypp kuttet i trekull eller aktivt karbon;
  • trim bladene, og la bare halvparten være igjen for å redusere tapet av fuktighet ved kutting;
  • behandlet i et vekststimulerende middel for å forbedre og akselerere rotdannelsen.

Det er nødvendig å rote kamelia-stiklinger i en torv-sandblanding: deretter dannes røttene etter 3-4 måneder. Hvis du planter en stilk i perlit, må du vente minst et år..

Blomstrende funksjoner

Camellia trenger vinterkjøling, og bare under slike forhold vil planten blomstre. Busken legger blomsterknopper tidlig, men hvis det ikke føles kult, blomstrer knoppene rett og slett ikke og kan være i en slik frossen tilstand i lang tid.

Camellia blomstrer veldig i februar-mars, med en gjennomsnittlig blomstringstid på 3 måneder. På slutten av våren legger busken nye blomsterknopper, som er i “sovende” tilstand til neste vinter..

Hvorfor faller blomster?

Ofte, etter å ha ventet på at knoppene skulle dukke opp, har ikke kamelia tid til å åpne dem, eller blomsterstandene, etter blomstring, smuldrer raskt fra busken. Årsaken til dette fenomenet er først og fremst for tørr og varm luft. Kamelia i naturen blomstrer veldig tidlig, og på dette tidspunktet i hus akkurat midt i fyringssesongen, så blomstene faller.

Det er best å ta kameliaen om vinteren til en oppvarmet loggia eller balkong, hvor det ikke er oppvarming, men også kuldegrader..

Hvordan dyrke kamelia hjemme – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta