15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hemmeligheter for å dyrke store rødbeter

store rødbeter Rødbete er en upretensiøs grønnsak som ikke krever mye fôring. I tillegg er rødbeter en ganske kaldbestandig plante. Det er på grunn av disse egenskapene at den vokser over hele verden, fra varme tropiske land til det kalde nord, hvor det fortsatt snør på begynnelsen av sommeren. Likevel klarer mange gartnere ikke å dyrke store rødbeter. Det er ikke noe vanskelig i dette, du trenger bare å vite og bruke noen få hemmeligheter..

Velge riktig sted å plante rødbeter

Rødbeter, som alle rotvekster, elsker løs jord. Området for å plante det skal være skyggelagt, minst 2-3 timer om dagen. Men for sterk skygge vil ha en dårlig effekt på dannelsen av rotavlinger. Et egnet sted for planting av rødbeter kan være en tomt på sørsiden av et epletre eller annet lavt tre..

Sandholdig jord er best egnet for rødbeter. Hvis loam dominerer på nettstedet ditt, må slik jord løsnes. Mange kilder anbefaler å bruke sand som bakepulver, og de glemmer helt at det beste bakepulveret er vegetabilsk humus..

Roe tynning

Etter såing produserer rødbeter ikke én, men flere spirer. Derfor, så snart plantene har vokst seg litt sterkere, blir de tynnet ut. De svakeste plantene fjernes, siden de på våren begynner å ta opp næringsstoffer, og i tillegg vil det ikke være rom for rotvekster å utvikle seg.

Frøplanter du fjernet skal ikke kastes. De kan brukes som frøplanter. Transplant skuddene til et annet sted, skygg dem litt med en film, og deretter vil skuddene også danne rotavlinger.

Etter den første tynningen bør avstanden mellom skuddene på rødbeter være minst 7-8 cm. Den andre tynningen utføres i midten av august. Med normal plantetetthet blir avstanden mellom rødbetene igjen minst 20 cm. Med fortykket såing kan du la igjen 15-10 cm ledig plass.

Vanning rødbeter

Tørrvær er vanlig i begynnelsen av august. Rødbeter elsker fuktighet, så tørre somre er ugunstige forhold for utvikling av rotavlinger. I august er det nødvendig å nøye overvåke jordfuktigheten. Mange gartnere vanner rødbetene overfladisk, og på grunn av dette er rotavlinger veldig forsinket i utviklingen..

Vanning per 1 m2 planteområde i august er 10-15 liter vann. Hvis jorda på stedet er sandig, kan vanningen økes til 20 liter vann i den varme sesongen.

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta