15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi tar vare på kamelia riktig

omsorg for kamelia Camellia skiller seg fra mange planter som lever på vinduskarmer eller i kar ved at den blomstrer om vinteren, når de fleste blomstene enten forblir i dvale etter blomstring, eller til og med fryser og går i dvale. For at denne krevende sørlige skjønnheten skal føle seg godt i den tørre luften i leiligheten, er det nødvendig å gi henne forhold som ligner mest på hennes naturlige habitat..

Kompetent og viktigst av alt, riktig pleie av kamelia bør omfatte:

  • velge et sted med god belysning;
  • kjølige temperaturer, spesielt om vinteren;
  • rikelig vanning;
  • vanlig fôring;
  • periodisk beskjæring.

Hvor mye lys trenger en blomst?

Camellia trenger god belysning i minst 12 timer om dagen, men dette betyr ikke at du trenger å sette den under solen. Lyset skal være diffust og komme fra vest- eller østvinduene.

Unntaket er unge, nyplantede planter – de må plasseres på et skyggefullt sted de to første ukene..

Temperaturregime avhengig av sesong

Om sommeren føles kamelia best i frisk luft, det vil si utendørs. Men du må plassere potten i ly av en baldakin eller store trær. Den optimale lufttemperaturen om våren og sommeren for en plante er omtrent 25 grader Celsius..

Om vinteren, når kamelia begynner å blomstre, må potten med planten plasseres i et rom der lufttemperaturen ikke stiger over 12 grader Celsius. Dette er en forutsetning for blomstring..

Vanning nyanser

Rikelig vanning er nøkkelen til den frodige blomstringen av kamelia. Hun kommer fra tropene, og hun er veldig glad i fuktighet og kaster løvverk med mangel på det og nekter å blomstre. Hyppigheten av vanning avhenger av betingelsene for internering: en plante som står i et kjølig rom vannes sjeldnere, i et varmt rom – oftere.

På begynnelsen av sommeren, når nye blomsterknopper begynner å danne seg på busken for neste vinterblomstring, må vanningen reduseres litt.

Funksjoner i dressinger

Camellia reagerer godt på fôring, og de kan gjøres hele året, fordi blomsten ikke har en uttalt hviletid: om sommeren legger den nye knopper, og om vinteren blomstrer den. For at busken skal vokse en frodig krone, brukes preparater med høyt nitrogeninnhold. For rikelig blomstring utføres gjødsel med kaliumfosfor.

Også ferdige preparater beregnet på orkideer eller azaleaer er egnet for gjødsling av kameliaer..

Når skal beskjæres?

Camellia dannes godt alene, men for å gi busken en mer avrundet form, kan du på slutten av høsten kutte kraftig langstrakte grener.

Noen dyrkere fjerner også noen av knoppene, og etterlater ikke mer enn 2 på hver gren, slik at de gjenværende blomsterstandene er større.

Video om hjemmetjenestens funksjoner når du dyrker kameliaer

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta