15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper av nasturtium, dyrking i potter eller vaser

nasturtium i en gulvvase Nasturtium, eller som denne planten også kalles, “capuchin” er en veldig upretensiøs blomst. Ordet “Capuchin” er oversatt til russisk som “Hood”. Blomsten fikk dette navnet på grunn av formen på knoppene..

Det er over 70 varianter av nasturtium. Avhengig av sorten kan kapucinknopper være røde, oransje, gule eller lilla. En rekke farger gjør nasturtium til en god dekorasjon for et blomsterbed, men capuchins dekorative kvaliteter har en rekke nyttige og medisinske egenskaper. I hagen kan du dyrke varianter av nasturtium, spesielt avlet til konsum. Capuchin inneholder en stor mengde essensielle oljer, så blomstene brukes i tradisjonell medisin..

Bruken av nasturtium i matlaging

Nasturtium er nesten helt spiselig. Bare plantens røtter skal ikke spises. Blomsterbladene brukes i salater og snacks fra indisk mat. Aromatisk te brygges fra stilkene og blomstene. Frø av nasturtium tørkes og knuses, de produserer et veldig velsmakende krydder, som brukes til tilberedning av spansk, portugisisk og italiensk mat. Nasturtium blomster har en søtlig smak, så de kan brukes til å dekorere bakverk eller tilsettes til krem.

Nasturtium som medisin

Capuchin brukes i folkemedisin som medisin mot forkjølelse og virussykdommer. Knoppene til nasturtium inneholder en stor mengde vitamin E, C og A, som øker menneskelig immunitet. Kompresser tilberedes fra røttene, som hjelper til med å takle leddsmerter, så vel som hudutslett. Te tilberedes fra stilkene av nasturtium, som har en vanndrivende effekt, og det hjelper også med å fjerne steiner fra nyrene..

Voksende nasturtium i potter

Nasturtium kan dyrkes i et drivhus eller innendørs. For dette er kapucinen plantet i potter. Fordelen med denne dyrkingstypen er at nasturtiet vil blomstre lenger. Hun vil kunne tåle frost og gå inn i blomstringstiden neste år..

Nasturtium er utsatt for sopp- og virussykdommer. Hvis en hvit blomst vises på kapucinebladene nedenfra, må en slik plante fjernes. Gråråte er en virussykdom som kan ødelegge alle blomster i potter.

Hvis du merker at bladene på blomsten har begynt å bli gule og krølle, fjerner du dem og behandler planten med Fitosporin.

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta