15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dyrking av sterke tobakksplanter ved hjelp av kunstig belysning

opplyste tobakksplanter For å vokse frøplanter av høy kvalitet på vinduskarmen, må du gi plantene ekstra belysning. Kunstig belysning forhindrer at plantene strekker seg og svekkes. Med sin hjelp kan du vokse en “vinterhage” på vinduskarmen din, gi planten en full livssyklus, fra utseendet til de første skuddene til fruktperioden.

Planter i forskjellige stadier av livssyklusen bruker forskjellige lysbølger for sin utvikling, hvis lengde måles i nanometer (nm). Fargen avhenger av lengden på lysbølgen. Solen er en lyskilde som avgir og gir avlinger hele spekteret av lysbølger: fra fiolett (380-460 nm) til rødt (620-780 nm).

For unge frøplanter trengs bare to bølgelengder, blå (450-480 nm) og rød (620-780 nm). For å sikre ytterligere vekst av frøplanter, brukes fluorescerende (hvite) lyslamper, det vil si å blande alle lysbølger til en strøm.

rødt lys

Røde LED -lamper brukes til å gi planter et rødt spekter av lysbølger. I hagebruk er de mye brukt i dyrking av fruktplanter. Det røde lysspekteret har en hjelpende effekt på frøplanter, og stimulerer produksjonen av klorofyll i grønne blader.

Blålys

Blått lys er viktigst for frøplanter. Dette lysspekteret har en rekke positive effekter på en ung plante:

  • stimulerer dannelsen av nye celler, spesielt grov plantefiber, som er nødvendig for vekst av frøplanter;
  • starter vekstprosessen av nye bladblad;
  • stopper absorpsjonen av karbondioksid av en ung plante, men øker absorpsjonen av hydrogen, på grunn av hvilken frøplanten akkumulerer mer styrke for videre vekst.

Derfor, når du dyrker frøplanter ved hjelp av kunstig belysning, er det viktig å bruke blålyslamper, fordi om vinteren faller solstrålene på plantene i utilstrekkelige mengder. Blått lys er spesielt viktig for frøplanter av rå avlinger:

  • lin;
  • tobakk;
  • bomull.

Bruk hjemmelagde LED -installasjoner for å belyse det. De er økonomiske og lite vedlikehold. For å drive LED -elementene er det nok å koble en 12 volt strømforsyning til dem. Under kunstig belysning vokser industrielle avlinger mye bedre enn på vinduskarmen.

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta