15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer lamper for kunstig belysning av planter

lamper for belysning av frøplanter Frøplantebelysning er et viktig stadium i dyrking av høykvalitets plantemateriale. Kunstig belysning ble utbredt på slutten av det tjuende århundre, da gassutladningslamper ble oppfunnet. Kostnaden for slike lamper er fortsatt betydelig, siden de avgir hele spekteret av lysbølger, det vil si at de fungerer som solen..

Utladningslamper som metallhalogen eller natriumhalogenid kan ikke bare skrus i stikkontakten. Ved tilkobling brukes et system med kondensatorer og kjølevifter..

Det er bare fornuftig å bruke utladningslamper hvis du trenger å belyse et stort område. Disse lampene regnes som profesjonelle og brukes i industrielle drivhus. For å gi kunstig belysning for et lite område, er det bedre å bruke andre typer lamper:

  • selvlysende;
  • LED;
  • kvikksølvlamper.

Når du velger lamper, bør du ta hensyn til varmeoverføring, lysytelse og energiforbruk..

Ikke bruk glødelamper for å belyse frøplanter. De har for høy varmeoverføring. Unge planter vil bli brent hvis lamper plasseres for nær dem. Slike lamper må fjernes fra plantene i en avstand på minst 70 cm. Med en slik avstand vil plantene ikke ha nok lys.

Lysrør

Lysrør brukes bare hvis du har en varmeapparat i drivhuset ditt. Disse lampene har den høyeste lyseffekten, men avgir en liten mengde varme. Lysrør må plasseres i en avstand på 50 cm fra plantene.

Kvikksølvlamper

Kvikksølvlamper har en høy lyseffekt, derfor er de ganske egnet for å belyse frøplanter. Slike lamper har en betydelig ulempe: hvis beskyttelsesglasset er skadet, kommer kvikksølvdamp ut i luften. Hvis en slik lampe går i stykker, vil det være nødvendig å utføre en fullstendig desinfeksjon av rommet..

LED -lampe

Det mest passende alternativet for belysning av frøplanter er LED -lamper. De har lavere strømforbruk og varmespredning. Den eneste egenskapen som en diodelampe mister, er lysytelse. For normal belysning må du bruke en blokk med minst seks dioder.

Fordelen med diodelamper er at du kan kjøpe dioder i forskjellige fargespekter: fra lilla til rødt. For frøplanter, bruk lamper i det blå og røde spekteret (450-480 nm og 620-780 nm).

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta