15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Flerårige medisinske planter – ryllik

ryllik En av de medisinske plantene som lenge har blitt brukt til å behandle ulike sykdommer er ryllik. Dette gresset er ikke sjeldent, og du kan finne det på åkrene, i skogen, langs veien og til og med i private tomter. Det er nesten umulig å forveksle ryllik med andre avlinger, siden den har et bestemt utseende, lukt og til og med smak..

Karakteristiske tegn

Yarrow er en flerårig med et tykt og gult krypende rhizom, hvorfra mange underjordiske skudd og røtter kommer. Rette skudd stiger over bakken fra røttene, noen ganger er de svakt buede. Den totale høyden på en medisinsk plante, avhengig av art og habitatforhold, kan være fra 20 til 120 cm. Det er praktisk talt ingen sidegrener på skuddene, og bare på toppen kan det være flere grener.

Bladene på røllingen er telefonkortet. For det første har de en interessant grågrønn farge, og for det andre ikke mindre original form. Selve bladbladet er opptil 15 cm langt og består av mange segmenter som er dissekert og som ender i tynne torner, noe som ga planten navnet. Bladene er veldig behagelige å ta på – de er myke og som fløyel.

Yarrow har mange andre navn, for eksempel seig, treorm, whitehead eller goulavitsa.

Fra de første sommerdagene til slutten, flaver spektakulære hvite kurver med små blomsterstander på buskene med nyttig gress. De (som hele planten) har en lett krydret-syrlig aroma, på grunn av hvilken planten også brukes til matlaging..

Ryllikblomstring er den mest nyttige sett fra tradisjonell medisin.

Hvorfor er ryllik nyttig??

Som medisinsk plante er ryllik mye brukt for å forebygge og behandle sykdommer, spesielt avkok og urteinfusjoner:

  • lindre spasmer og oppblåsthet;
  • hjelp i kampen mot flatulens;
  • forbedre utstrømningen av galle.

Knuste gressblader stopper nesten alle typer blødninger, både ytre og indre (gjelder ikke arteriell).

Det er kategorisk umulig å bruke ryllik til å behandle små barn og gravide. Det bør også utelukkes ved hypotensjon og individuell intoleranse..

Når du tar medisiner som inneholder en plante, bør du være forsiktig, fordi langvarig bruk medfører bivirkninger fra allergiske reaksjoner og svimmelhet..

Hvordan ser ryllik ut og hvordan brukes den i medisin – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta