15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lagre tuberous begonia om vinteren

begonia -knoller For å bevare den vakre begoniaen til neste sesong, er det nødvendig å ordentlig organisere hvileperioden. I de fleste tilfeller, med sommerens ankomst og begynnelsen av varme fine dager, prøver blomsteroppdrettere å ta plantene sine ut i det fri. Selv innendørs begonier føles mye bedre utendørs. De får grønn masse mer aktivt, danner nye skudd og knopper.

Den største faren som venter på blomster med høstens begynnelse er den første frosten. Delikate skjøre begonia -blader inneholder mye vann, så de er følsomme for selv når temperaturen synker til 0 grader.

Hvordan forberede begonier for lagring?

I påvente av det kalde været må potten med planten fra gaten flyttes til rommet. Nå er det på tide å forberede ham til hvile, noe som betyr at vanningen må reduseres. I prinsippet begynner de å vanne busken sjeldnere mens de er i frisk luft, og når blomsten “beveger seg” inn i huset, trenger ikke jorda å fuktes i det hele tatt. Tross alt må knollene kunne tørke ut før de lagres..

Hvor å lagre begonia?

Om mulig kan planten stå i potten om vinteren. Alle skudd må kuttes av på forhånd. Plasser potten i et tørt rom med en stabil lufttemperatur over null, for eksempel i en kjeller.

Ikke vank begonia i gryten under lagring..

Hvis det ikke er noen kjeller, bør knollene oppbevares i kjøleskapet på den nedre hyllen..

Forberedelse av tuber

Før oppbevaring bør begonia fjernes fra blomsterpotten og frigjøres fra underlaget. Gjennomfør deretter slike hendelser:

  • kutt av skuddet fra knollen;
  • kutt røttene med saks;
  • la knollene stå slik at kuttet tørker godt.

Ha torv i en pose og legg begonia -knoller der. I stedet for torv er det godt å bruke sphagnumoss..

Hva skal jeg gjøre med rester av stiklinger?

Skuddene som blir igjen etter beskjæring av planten trenger ikke kastes, spesielt hvis det er en sjelden og vakker sort. De kan brukes til blomstring ved forplantning av stiklinger. Hvis du nærmer deg denne prosedyren riktig, vil du kunne dyrke flere unge busker fra en pott..

Det er bedre å rote ikke hele skuddet helt, men bare midten, fjerne toppen med knopper og en tykk nedre del.

Legg den tilberedte stilken i en gryte med frisk jord, og dyp den langs bladene. Det er bedre å ikke bruke jorda som er igjen fra forrige plante, da den kan inneholde skadedyr eller sopp. Dekk kjelen med en pose. Det anbefales ikke å rote begonia i vann, det råtner raskt der.

Lagringsmetoder for tuberous begonia – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta