15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Samle dine egne frø fra grøntområder

frøkapsler Gartnere kan høste frø fra sine egne planter. Innsamlingen av plantemateriale utføres fra juli til august, avhengig av kulturen. I sommerhytter er det veldig vanskelig å samle rene sortfrø, siden mange planter kryssbestøves. For eksempel, for å samle sort gulrotfrø, må du plassere sengene i en avstand på 100 m fra hverandre. Ellers vil rotavlingene bli overbestøvd, og en ny variant med ukjent smak vil vokse. Derfor ønsker ikke mange sommerboere å dyrke frøene sine og kjøpe dem hvert år i hagebutikker..

Tenk på planter som ikke er pollinert. Du kan høste dine egne frø fra slike planter. Samtidig bevares sortens egenskaper til planter.

Samling av koriander, dill og persillefrø

Korianderfrø kalles koriander. Koriander høstes i midten av juli, når korianderbusken blekner. Korianderfrø er i en kapsel som åpnes når den er moden. Frøene er ganske store, de kan brukes som krydder til forskjellige retter, eller du kan tørke dem og få plantemateriale av høy kvalitet til neste sesong..

For tørking samles koriander i papirposer og oppbevares ved romtemperatur i vinduskarmen. Fuktigheten fra frøene begynner å fordampe, og om tre uker er de klare til å plante..

Dill blomstrer med gule blomster som ser ut som paraplyer. I juli modnes dillfrøene og blomsterstandene blir brune. Du kan samle plantemateriale ved å kutte ut blomsterstandene med en kniv. Dill formerer seg godt ved selvsåing. Dillfrø kan spre seg opptil 120 m rundt planten. Derfor vokser dill i mange grønnsakshager uavhengig og undertrykker til og med andre dyrkede planter..

Persille, i motsetning til koriander og dill, er en toårig plante. Derfor kan du få frø bare i det andre året etter planting. Persille formerer seg også selv, men frøene sprer seg ikke over området så langt som dillfrø.

Persillefrø modnes i juli.

Samler frø av overbestøvde planter

For å bevare et utvalg av overpollinerte planter av høy kvalitet, må du bruke flere regler..

  1. Høst frø fra bare en rekke rotgrønnsaker eller grønnsaker per år.
  2. Plant plantene du dyrker i separate drivhus og drivhus.
  3. Signer frøbeholdere, oppbevar på et kjølig, mørkt sted.

Etter å ha fulgt disse reglene, vil du motta plantemateriale av høy kvalitet og kunne bevare de forskjellige egenskapene til enhver plante..

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta