15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge riktig og kvalitetseddik

eddik av forskjellige varianter Hver husmor vet: hvis en boks med konservering eksploderte, er årsaken til dette ofte eddik av dårlig kvalitet. Noen uærlige produsenter søker å endre sammensetningen av produktet for å få så mye som mulig til den laveste kostnaden. Hvordan ikke falle for agnet og få ekte eddik av høy kvalitet? Noen ganger er ikke bare smaken på parabolen avhengig av dette, men også helsen til familiemedlemmer..

Les også artikkelen om emnet: eplecidereddik – helsemessige fordeler og skader!

Typer eddik

Til å begynne med er det verdt å merke seg at det er flere typer eddik, og hver av dem har sitt eget formål og bruk..

Eddik kan være:

  1. Naturlig. I sin produksjon brukes drue og fruktvin, som gjæres to ganger. Eddikbakterier starter den naturlige gjæringsprosessen og omdanner alkohol under påvirkning av oksygen til eddik.
  2. Syntetisk. Den er laget på grunnlag av mineralgjødsel fra naturgass eller olje. Eddiksyre oppnådd som følge av kjemiske reaksjoner fortynnes til en 6-, 9- eller 12-% løsning. Det markedsføres under navnet “bordseddik”, men dette produktet inneholder ikke noe nyttig. Det er først og fremst et konserveringsmiddel (kjemisk tilsetningsstoff) og skal bare brukes til konservering..

Syntetisk eddik anbefales ikke for tilsetning til mat.

Hvordan velge naturlig eddik av høy kvalitet?

I naturlig eddik er prosentandelen syre aldri høyere enn 9. For ikke å ta feil og ikke kjøpe syntetisk eddik i stedet, må du ta hensyn til følgende punkter:

  • etiketten må si “naturlig” eller “alkoholisk” eller navnet på produktet den ble laget av (eple, drue);
  • naturlig eddik kan ikke inneholde syntetisk eddiksyre, smaker og fargestoffer – hvis de er angitt på etiketten, er dette syntetisk eddik, tonet.

Siden naturlig eddik er laget av naturlige ingredienser, forblir alle fordelaktige vitaminer og sporstoffer i den..

Hvordan identifisere falsk syntetisk eddik?

Årsaken til eksplosjonen av bevaring er falsk eddik. I den varme sommer-høstperioden, når grønnsaker og frukt modnes, reduserer noen skrupelløse produsenter bevisst mengden eddiksyre i eddik. Så i stedet for 9% eddik kan du kjøpe 6% konsentrat, men under fornavnet. Siden denne mengden syre ikke er nok til å bekjempe bakterier, vil glassene eksplodere..

I tilfelle det er tvil om produsenten og informasjonen som er angitt på pakken, kan du kontrollere kvaliteten på eddiken ved å riste flasken. God eddik holder skummet ikke mer enn 5 sekunder, og hvis det ikke forsvinner over lang tid, inneholder produktet mer vann og mindre syre.

Uansett hva slags eddik og til hvilket formål som ble kjøpt, er det bedre å kjøpe et syntetisk og naturlig produkt i glassflasker eller helle det umiddelbart. Det første produktet har en veldig lang holdbarhet, men naturlig eddik mister sine gunstige egenskaper etter et år..

Alt du trenger å vite om eddik – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor