15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den originale måten å reprodusere hippeastrum ved å dele en stor pære

reproduksjon av hippeastrum Hippeastrum er en løkplante. Mange dyrker den hjemme, som en innendørs blomst. Det er over 200 varianter av hippeastvum. Det er rosa, røde, hvite og gule blomster med forskjellige mønstre. En slik rekke farger gjør hippeastrum til en utmerket dekorasjon for et drivhus eller en åpen blomsterhage i hagen. Pæren til denne blomsten er dyr, så gartnere formerer hippeastrum på egen hånd ved å dele pæren.

Hippeastrum avlstid

Hippeastrum -pæren tåler ikke alvorlig frost, så den må graves opp for vinteroppbevaring hjemme. På dette tidspunktet kan pæren formeres. Om vinteren vil den være i en gryte, i et varmt rom, og neste vår kan hippeastrum plantes i åpen mark.

Hvis du formerer løken i løpet av vinteren, vil den ikke ha en hvileperiode, og hippeastrum vil ikke blomstre det første året etter planting..

Ungpærer transplanteres til åpen mark om våren og potasj og fosforgjødsel påføres jorden. Om vinteren høstes unge løker igjen for lagring. Om våren, i det andre året, er det tilrådelig å plante dem i separate beholdere slik at løkene ikke er utsatt for soppsykdommer. I potter vil hippeastrum blomstre.

Deling av hippeastrum -pæren

Hippeastrum, som alle løkplanter, formeres ved å dele moderpæren i deler. For å få opptil 30 unge pærer fra en plante trenger du:

  • fjern det øverste jordlaget opptil halvparten av løken;
  • fjern alle peduncles og blader av hippeastrum;
  • rengjør hippeastrumet fra det øverste laget av skall, kom til pærens hoveddel;
  • lag et korsformet snitt på pæren med en skarp kniv til bakkenivå;
  • sett pinner inn i kuttene slik at pæren ikke vokser sammen, og legg planten på en solrik vinduskarme;
  • ta vare på løken som for en vanlig blomst. Ingen spesiell vanning eller fôring er nødvendig..

To uker etter at løken er delt i deler, skal den skrelles igjen. Om en måned til begynner den å danne barn. Opptil 30 unge løker kan fås fra en voksen plante, som skilles fra moderblomsten og plantes i åpen mark om våren, som uavhengige planter.

De unge løkene skal bli på moderplanten i minst en måned. I løpet av denne tiden vil de øke i diameter opptil 3 cm og vil lettere tåle separasjon og transplantasjon. Det er bedre å plante unge pærer i midten av mai, når trusselen om frost har gått. For bedre spiring behandles de med en litt rosa løsning av kaliumpermanganat.

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor