15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi tilbereder vår egen grønne mat til akvariefisk

grønn mat til fisk Tørrfôr til akvariefisk ble oppfunnet på midten av 1900 -tallet. Utseendet forenklet livet for akvarister rundt om i verden. Tidligere ble akvariefisk matet levende mat fra elver og innsjøer. Å få slik mat var problematisk.

Tørrfôr ser ikke ut som dafnier eller blodorm. Før oppfinnelsen av tørrfôr, var det disse larvene som ble matet til fisk, fordi dette er deres naturlige kosthold. Dafnier og blodorm inneholder alle næringsstoffene som er nødvendige for livet til innbyggerne i akvariet.

Skader på tørr mat

For at fisken skulle spise tørr mat like lett som larvene, var det nødvendig å forbedre lukten og fargen. Derfor ble smaksforsterkere og fargestoffer tilsatt fôret..

Sammensetningen av moderne mat for akvariefisk inneholder mer enn 20 komponenter. Den lyse fargen tiltrekker seg fisken, og de spiser gjerne tørre flak, men levetiden er betydelig redusert..

Dette skyldes tilstedeværelsen av lecitiner i den tørre maten – kjemiske fortykningsmidler. De har en negativ effekt på mage -tarmkanalen til fisk.

Lecitiner fjernes fra fiskens kropp etter to uker, så av og til er det bedre å overføre akvariefisk til grønn mat.

Tilberedning av grønn mat

Fordelen med grønn mat er tilgjengeligheten. Slik mat kan tilberedes helt gratis. Den har fire komponenter:

  • løvetann blader;
  • brennesle;
  • plantain;
  • eik eller valnøtt.

Unge blader av eik eller valnøtt inneholder tanniner som er nødvendige for å rense mage og tarm. Fisken får tørket blad.

Resten av ingrediensene hakkes i små biter. Hell urteblandingen med vann og kok opp over middels varme. Deretter fjernes kjelen fra ovnen og kjøttkraften får brygges i 15 minutter. Fôret filtreres gjennom en sil. Vann helles.

Deretter males de tørkede eikebladene til urtemel. Den blandes med kokte ingredienser og formes til kuler. Når maten er avkjølt til romtemperatur, kan den mates til fisken..

Fisk spiser lett slik mat, slik at du kan innføre den i dietten fortløpende. Tilbered grønn mat om sommeren og frys den ned. Friskt gress kan også fryses.

Maten mister ikke sine nyttige egenskaper, og du kan mate fisken til neste sesong. For frysing legges den ferdige maten i isformer og sendes til fryseren.

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor