15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Litt informasjon om de gunstige egenskapene til basilikum

sunn basilikum Basilikum er en veldig nyttig urt. Den danner en grønn eller dyp lilla årlig busk, avhengig av kultivar og værforhold. Landene i Middelhavet regnes som fødestedet til basilikaen. I Hellas ble skuddene til denne planten brukt til å lage essensielle oljer, medisinske tinkturer og salver. Basilikum er mye brukt i italiensk mat i mange retter og sauser. I landene i Asia på XIII århundre var det en kult der basilikum ble ansett som en hellig plante som var i stand til å kurere en person fra alle sykdommer. I India i dag antas det at en basilikumbusk bør vokse i hvert hjem, siden uten den vil det ikke være harmoni og helse i familien. Les også en artikkel om emnet: basilikum helsemessige fordeler og skader!

Bruk av basilikum i legemidler

Alle disse overtroene er ikke ubegrunnede. Forskere har funnet ut at basilikumblader inneholder en stor mengde komplekse aminosyrer som stimulerer dannelsen av lykkehormoner i menneskekroppen..

Basilikum inneholder vitamin C, B -vitaminer og vitamin A. Eteriske oljer hentet fra basilikum inneholder kamfer og rutin. Disse komplekse stoffene takler effekten av røyking godt, og brukes også i behandlingen av tuberkulose, ulike luftveissykdommer og astma..

Basilikum brukes til å lage medisiner. Tørket basilikum er inkludert i mange helsekosthold. Stoffene i stammen til denne varmekjære planten hjelper til med å bryte opp steiner i blæren eller nyrene, og te fra blomstene i denne busken har beroligende egenskaper. Basilikum får deg til å føle deg sulten, og derfor brukes den også i behandlingen av anoreksi..

Søknad i tradisjonell medisin

I folkemedisin brukes basilikum som et soppdrepende og antiinflammatorisk middel. Komprimerer og grøtomslag tilberedes fra bladene for å lindre ledd- og ryggsmerter. Hjemme kan de brukes til å behandle periodontitt og andre sykdommer i munnhulen. Basilikum har helbredende og tøyende egenskaper, så det brukes til behandling av sår og sår i munnen..

Det er umulig å tygge basilikumblader på lenge, ettersom kvikksølvdamp vil begynne å dannes fra det øvre skallet.

Bedre å brygge basilikum og vent på at medisinen avkjøles til romtemperatur. Skyll dem regelmessig. Sår hals blir også behandlet med dette middelet..

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor