15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tørket basilikum, dets fordeler og tilberedning

blank Tørket basilikum har store helsemessige fordeler. I folkemedisinen lages te av det, som har en beroligende effekt, og det hjelper også med å fjerne steiner fra nyrene og blæren. Hvis tørket basilikum blir konsumert sammen med røde bønner eller erter, dannes det en stor mengde lykkehormoner i kroppen og regenereringen av nerveceller stimuleres. Les om: basilikum – helsemessige fordeler og skader!

Hvis du legger tørket basilikum til varmt vann, kan det brukes til å skylle munnen. Denne basilikumavkok har en smertestillende og tøyende effekt, som hjelper i behandlingen av sår og sår i munnhulen. En varm løsning er bra for ondt i halsen, og hvis du våter det med vev og påfører det på leddet, vil det lindre betennelse og smerte. Tørket basilikum brukes i aromaterapi for å behandle astma og tuberkulose.

I Japan, Kina og India brukes tørket basilikum til fremstilling av masker for ansikt og hender, samt ved behandling av hudsykdommer, siden dette krydderet inneholder soppdrepende stoffer.

Ved matlaging brukes tørket basilikum som krydder, det tilsettes sauser til kjøtt og salatdressinger. Dette krydderet er veldig aromatisk, så det legges til deigen for paier, så vel som i marinader for salting av fisk. Tørket basilikum finnes i nesten alle italienske retter. Denne krydderet er mye brukt i fransk, engelsk og gresk mat..

Tilberedning av tørket basilikum

Tørket basilikum kan lages hjemme. For å gjøre dette må den høstede avlingen vaskes godt, deretter må bladene skilles fra stilkene. Hakk stilkene og legg dem i en elektrisk tørketrommel.

Bladene kan ikke knuses, ellers vil alle eteriske oljer fordampe under tørking. Det er bedre å tørke bladene hele og male umiddelbart før bruk..

Basilikum tørkes ved en temperatur på 36 ° C – 45 ° C. Bladene vil være klare til lagring om 10-12 timer, og stilkene må stå i tørketrommelen i to dager. En halv time før tørking er slutt, kan du stille inn maksimumstemperaturen som tørketrommelen kan holde. Hvis du angir maksimal temperatur helt fra starten, brenner basilikumstilkene seg. Etter tørking kan hele basilikumblader lagres innendørs i opptil syv år uten å miste smaken. Hvis bladene knuses før lagring, mister de eiendommene sine etter to uker..

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor