15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dendrobium er en lys representant for epifytiske orkideer

epifytisk orkide dendrobium Dendrobium er oftere og oftere sett ved siden av phalaenopsis orkideer på vinduskarmen til amatørblomstoppdrettere. Denne originale kjekke mannen tiltrekker seg oppmerksomhet med sin rike bladfarge og uvanlige blomstring. Det er ikke veldig vanskelig å dyrke det, å kjenne de grunnleggende prinsippene for omsorg for orkideer og ta hensyn til noen av blomstens trekk.

Karakteristiske forskjeller mellom dendrobium og orkideer

Selv en nybegynner i blomsterbransjen vil finne det vanskelig å forveksle phalaenopsis og dendrobium, fordi sistnevnte er vesentlig forskjellig i utseende:

  1. I motsetning til orkideen med sine store, brede blader, har dendrobium lansettformede bladplater – de er langstrakte og lange.
  2. Dendrobium blader ligger på en høy stamme, som består av segmenter. Orkideen slipper dem ut av utløpet.

Dendrobium blomstrer om våren, mens orkideer vanligvis blomstrer nærmere vinteren..

Blomstersorter

Dendrobium har mange arter, hvorav det totale antallet overstiger 1500. Arter kan betinget deles inn i to undergrupper:

  • innvandrere fra Sentral -Asia (om vinteren trenger de en hvileperiode);
  • blomster hjemmehørende i tropene.

De fleste planter danner syrinblomsterstand, noen varianter avgir en delikat aroma av hyasint under blomstring. Det er små varianter med hengende blader, og noen representanter kan vokse til gigantiske størrelser for orkideer..

Blant gigantene er det verdt å merke seg Muscat dendrobium, den driver ut stammen opptil 1 m i høyden, og pedunclens lengde er omtrent 30 cm. Planten blomstrer med gule blomsterstander.

Hjemme er det bare noen typer dendrobium som kan vokse..

Plantepleie

Når du dyrker dendrobium, kan du bruke de samme pleieprinsippene på det som for orkideer. Små forskjeller eksisterer i blomstringstiden, noe som ikke er det samme for avlinger..

Med begynnelsen av våren og utseendet på de første blomsterstandene, må dendrobium mates intensivt. For å gjøre dette, hver 10. dag, mate på bladet og stilken med spesielle preparater..

“Forbedret ernæring” bør introduseres selv om planten ikke har blomstret.

For regelmessig vanning av blomsten, bruk avregnet regnvann oppvarmet til en temperatur på 40 grader. Så det absorberes bedre av epifytiske orkideer..

Funksjoner i voksende dendrobium – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta