15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En universell “agent” av natur – sennep

Sennep er et så allsidig krydder at det brukes til husholdnings- og kulinariske formål. Pulver og blader har funnet sin plass både i medisin og kosmetologi. Gartnere bruker denne upretensiøse planten for å bekjempe ugress. Løsninger basert på det er en naturlig forberedelse for ødeleggelse av insekter hjemme. Nå er det verdt å vurdere alt dette under et forstørrelsesglass..

Om emnet: Dijon sennep hva er det?

Hjemmekollega

Den første omtale av den er nedtegnet i krøniker som dateres tilbake til 3000 f.Kr. NS. I 1757, under beleiringen av byen Mahon, bestemte den ressurssterke kokken seg for å kombinere vegetabilsk olje, egg og sennep. Resultatet er en kald saus – majones. Siden den gang begynte krydderet å bli brukt i matlaging. Oljen hentet fra den tilsettes til bakevarer. Det er utenkelig å spise kjøtt og lage mange retter uten dette unike krydderet..

Noen husmødre øver på å vaske oppvasker med henne. Fett fjernes selv i kaldt vann. Andre har prøvd å vaske tøyet sitt med dette pulveret som vanlig. Effekten overrasket dem så mye at de av og til gjentok prosedyren..

Siden plantens blader inneholder hele komplekset av fett, karbohydrater, proteiner og vitale mikroelementer, blir de konsumert ferske. Smuldre for eksempel til en salat. Disse greenene gir krydder og letthet til retter. På samme tid er det en lys, men hyggelig notat av skarphet..

Familielege og kosmetolog

I medisinsk praksis utvikler en ny trend seg – familielegen. Det er en skikkelig luksus å ha en slik spesialist. Sennep er i stand til å erstatte det, til en viss grad..

Sennepsplaster er den sovjetiske metoden for å håndtere:

 • hoste;
 • forkjølelse;
 • radikulitt.

På grunn av dets antibakterielle og desinfiserende egenskaper har krydderet blitt et populært antiseptisk middel. Hvis du behandler sårene med en krydderløsning, gror de raskere. Masker laget av det gjør huden fløyelsaktig, og forbedrer også blodsirkulasjonen i hodet. Som et resultat blir håret frodig og skinnende..

Det er verdt å huske at desinfisering av kutt på denne måten er en ganske smertefull prosedyre, ikke designet for svake hjerter. Før bruk må du gjøre en allergitest.

Profesjonell bonde

Kulturen tilhører variasjonen av skygge-tolerante og frostbestandige planter. Derfor anbefales det å dyrke den på en vinduskarme. Frø blir sådd i sommerhuset umiddelbart etter at snøen har smeltet.

Følgende varianter er populære blant gartnere:

 • svart, hun er italiensk;
 • hvit;
 • Russisk, kalt Sarepta.

For å eliminere insekt skadedyr hjemme, er en spesiell løsning utarbeidet. For 10 liter varmt vann er det 40 g vaskesåpe og 50 g sennepspulver. Væsken infunderes i 2 dager, hvoretter den sprayes med innendørs blomster.

I hagen fungerer det grønne krydderet som et ryddig og gjødsel. Av denne grunn sår mange landene sine enten tidlig på våren eller høsten, etter høsting..

Det særegne ved planten er at:

 • dets røtter metter jorden med nyttige sporstoffer;
 • fordampning av blader (det er svovel i sammensetningen) dreper sopp- / patogene sporer;
 • kompost (for dette må du grave opp greener med bakken) løsner jorden og fremmer utviklingen av bakterier;
 • blomstring – ypperlige honningplanter tiltrekker seg derfor insekter, noe som fører til pollinering av nærliggende avlinger;
 • ødelegger ugress fra hagen.

Hvis du legger et sennepsbed langs kanten av området der tomater og poteter plantes, blir avlingene motstandsdyktige mot phytophthora. Denne anmeldelsen viste at naturen gir mennesker universelle “agenter”. Det gjenstår bare å legge merke til dem og bruke tjenestene.

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea