15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fordelaktige insekter i naturlig oppdrett

marihøne i hagen I naturen er det ikke noe begrep om “skadelig” eller “nyttig” insekt. Hver art utfører spesifikke funksjoner, og opprettholder balansen i økosystemet. Kategoriene “skadelig” og “nyttig” er relative. For eksempel spiser maur, som folk er vant til å betrakte som skadedyr, mens de beskytter koloniene sine, andre uønskede insekter, for eksempel møll eller fjær. Men maur sprer også bladlus, som skader planter, så gartnere utrydder maur i sine områder ved å sprøyte planter med kjemikalier..

Maur

Hvis du er tilhenger av økologisk jordbruk, bør du ikke drepe maur. Du kan begrense bladlusens yngleområder ved å plante lavendel rundt reiret, som bladlus ikke kan lukte. Maur blir ikke avskrekket av denne lukten. Disse insektene kan reise lange avstander på jakt etter mat til kolonien, og vil derfor redde deg fra fjær, bringebærfluer og andre skadedyr. For å forhindre at bladlus hekker på nettstedet ditt, fyll marihøner ved siden av maurkolonien.

marihøner

Det er mer enn 2000 arter av marihøner i verden, hvorav 100 har slått godt rot i Russland. Denne billen er en ekte rovdyr, i Frankrike er en art av marihøner utbredt, som forener seg i en sverm og flyr på jakt etter mat og ødelegger hele bigårder.

Den syv flekker marihøne angriper bare insekter som lever av plantesaft, det vil si bladlus, edderkoppmidd og andre. Larvene til den syvflekkede marihøna er svarte med rødlige flekker. En grådig larve kan utrydde opptil 200 bladlus på en dag, noe som er 5 ganger mer enn en voksen kan spise.

Disse insektene er så gunstige at amerikanske entomologer har fraktet flere hundre biller til Nord -Amerika. Der rotte marihøner rot og begynte å avle. Dermed mottok bøndene et levende insektmiddel. På industrigårder er syv-flekker marihøner spesielt avlet for å bekjempe bladlus og bringebærfluelarve.

Insektklasse “Riders”

Insekter i klassen “Riders” fikk navnet sitt fra den karakteristiske måten å legge egg på. De klatrer på en stor larve av et insekt skadedyr, for eksempel en Colorado potetbille eller en bjørn og legger eggene direkte i offerets kropp. Larven, etter å ha klekket ut, begynner å skille ut gift som dreper det skadelige insektet, deretter lever larven av skadedyrets døde vev og etterlater bare skallet.

Insektklasse “Pollinators”

Bestøvere regnes for å være bier eller sommerfugler, men andre fordelaktige insekter av denne klassen kan finnes i russiske hager, for eksempel svevefly. Insektet fikk navnet sitt på grunn av den karakteristiske lyden som en flue lager under flyging. Det ligner det stille murret av vann. Hoverfly er helt ufarlig, for beskyttelse forkler den seg som en veps, og derfor angriper fuglene dem ikke.

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea