15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke søt ananas hjemme?

ananas frukt Ananas er en tropisk plante, så den må dyrkes enten i et drivhus eller innendørs. Mange tropiske planter slår ikke rot hjemme på vinduskarmen på grunn av feil jordvalg og overdreven fuktighet. Ananas trenger også rettidig befruktning for å få frukt. Det er nødvendig å dyrke ananas i forhold så nært som mulig til det naturlige miljøet..

Naturlige forhold

Ananas finnes naturlig i sørlige land med varmt, tørt klima. De største eksportørene av ananas til verdensmarkedet, slike land som:

  • Thailand;
  • Sri Lanka;
  • Filippinene;
  • Brasil.

Klimaet i disse landene er tropisk eller subtropisk. I lang tid blåser sterk vind i disse landene, og det er ikke regn på flere måneder. Derfor er ananaskronen tilpasset for å samle regnvann. På bladene i en rillet form renner den inn i midten av frukten. Ananasrotsystemet dannes ved foten av løvkronen. Takket være det forgrenede rotsystemet absorberer ananas ekstra fuktighet fra jordoverflaten. Ananasrotsystemet utvikler seg horisontalt i bredden for å øke fuktighetsabsorberingsområdet.

Ananaseksportland domineres av sand eller sandjord. Hun har evnen til å passere vann godt.

Ananas vokser hjemme

Det er nødvendig å bringe vekstforholdene i leiligheten så nært som mulig de naturlige vekstforholdene til ananas. For å gjøre dette, bør du ta jorden, som består av 30% -50% humus og 50% -70% kalsinert elv eller vasket havsand. Vasking av havsanden er nødvendig for å bli kvitt overflødig salt. Elvesanden er kalsinert for å drepe bakterier og små insekter for å unngå forurensning av ananasrøttene.

Vanning av ananas er bare nødvendig når jordklumpen er helt tørr for å unngå rotrot. Om sommeren er en vanning per uke nok, om vinteren vannes ananas sjeldnere, omtrent en gang hver sjette uke.

Bruk vann ved romtemperatur for vanning. Naturlig vanntemperatur for ananas er 23 ° C. I intet tilfelle må du ikke vanne ananas med kaldt vann, ellers vil plantens rotsystem råtne.

Gjød ananas to ganger i året, om sommeren. Den beste gjødslingen vil være gjødsel med høyt nitrogeninnhold. Kompleks gjødsel bør bestå av 60% nitrogenholdige stoffer, 20% kalium og 20% ​​magnesiumholdig gjødsel.

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea