15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Feil ved planting av peanøtter

plante peanøtter Peanøtter er en termofil plante fra belgfrukterfamilien. De kalles peanøtter fordi de har en nøtteaktig smak når de stekes. Til tross for at peanøtter er populære i mange land i verden, vokser de bare i de sørlige områdene. Jordnøtt tilpasser seg andre klimatiske forhold ganske hardt, derfor regnes denne kulturen som eksotisk i hagene våre. Vurder de vanligste feilene når du planter og dyrker peanøtter, samt måter å øke utbyttet av peanøtter..

Feil planteforberedelse og mangel på behandling

Fordi peanøtter av mange anses å være en nøtt, blir de behandlet feil før planting eller ikke behandlet i det hele tatt. Det er umulig å plante ubeskyttede peanøtter i bakken, ellers vil den ikke stige. For raskt å få frøplanter, samt en god høst, må plantematerialet dynkes i en vekststimulerende løsning i 6-8 timer. For spirende peanøtter kan du bruke “Epin” eller “Kornevin”. Etter behandling øker spiringen av peanøtter.

Feil landingssted

På grunn av det faktum at peanøtten vokser som natteplanter og danner knoller av flere frukter, blir den vannet rikelig. Overflødig vann får peanøttbønnene til å råtne og peanøttene spirer ikke. Han elsker direkte sollys og tåler ikke stillestående vann..

For å få en god høst må du redusere vanningen og plante peanøttbønnene på et solrikt sted..

Å plante peanøtter

Spirede peanøtter plantes i furer på 5 cm dyp. Avstanden mellom furen skal være minst 20 cm, siden det i fremtiden vil være nødvendig å spytte peanøttene godt. Jo mer du drysser plantene, desto mer plass må peanøttene vokse, og jo større blir avlingen..

Jorda for å plante peanøtter skal være løs. Peanøtter reagerer godt på fôring, så tilsett nitroammofoska og kaliumholdig gjødsel til jorden sammen med sanden.

Siden peanøtter kan råtne i jorda, bør spirede bønner plantes i par. Dette vil sikre at du får frøplanter. Avstanden mellom peanøttene skal være 5 cm.

Etter å ha plantet spirede bønner i åpen mark, desinfiseres jorden med en varm løsning av kaliumpermanganat med en mettet lilla farge. På denne måten vil du ikke bare desinfisere jorden, men også varme opp jorda, noe som vil øke spiringen av peanøtter og øke utbyttet av peanøtter. Så snart de første skuddene dukker opp, løsnes jorden, og deretter pudder peanøttene.

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea